Tarot Deck Reviews

 

Zo gaandeweg heb ik een aardige collectie aan tarot decks verzameld. Nieuw, indie, tweedehands en antiek. In deze reeks artikelen review ik telkens een tarotdeck dat in de spotlight mag! Heb je een deck op het oog en wil je wat meer informatie over wat ik van het deck vindt? Vraag! Dit kan via het contactformulier op de pagina 'Over mij'. Als het gaat om tarot decks is mijn smaak enorm divers en ben ik eerlijk en helder over voor- en nadelen van een bepaald deck. Maar wel altijd op een enthousiaste manier beschreven.

Veel leesplezier!

 

Let op; ik sta niet in voor de gevolgen voor eventuele impulsaankopen na het lezen van een review! ;)

Queen of Wisdom Orakel // de Orakelmeisjes

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met de Orakelmeisjes was een bericht dat voorbij kwam dat ze een speciale dag hadden waarbij ze lazen uit een van de orakels die zij zelf hebben ontwikkeld (het plantenorakel link toevoegen) en dat je meteen een tattoo kon laten zetten van diezelfde plant. Met van alles er om heen. Hoe cool is dat.

Lees meer »

Insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden..

In een ver (nou ja niet zo ver) verleden had ik een haakblog, waar ik mijn eigen patronen publiceerde.. Echt? Ja echt! Ik was vooral fan van shawls haken, maar haakte ook groente en fruit. Nieuwsgierig? Al mijn patronen zijn nog steeds online te vinden (gratis!).

Lees meer »

The Pride Tarot

Ik ruik de zomervakantie al…. En dat betekent dat er weer vrijheid en tijd is! De kinderen begonnen al over een tripje voor de boekenwinkels… Want; elke zomervakantie doe ik met de kinderen een rondje Den Haag, met als hoogtepunt bezoekjes aan zowel de American Book Center en de Paagman om een heerlijke stapel leesvoer de regelen voor de zomervakantie. En dan weten ze ook dat we ergens eindigen om een lekker hapje te eten (lees; de Engelse/Ierse pub in Den Haag)

Lees meer »

Review Ethereal Visions

Lang heb ik moeten wachten. Echt maaaaaaanden (richting een jaar misschien zelfs) was dit deck uitverkocht. En zo uitverkocht dat ik dacht: ‘Ik ga toch echt goed rondneuzen voor een tweedehands deck’

Lees meer »

Namaak tarot decks - de scammer, de onschuldige koper en de artiest

Afgelopen week was ik weer eens een rondje Marktplaats aan het doen om te zoeken naar tarot decks. Ik zoek daar naar vintage decks, of naar decks waarvan ik weet dat ze out of print zijn (niet meer gedrukt worden) of naar een tweede deck om mee te nemen naar readings. Dan kan ik mijn eigen eerste versie thuislaten. 

Lees meer »

Zoveel moois; het kiezen van een tarot deck

Als ik zo naar de afgelopen 10 jaar kijk is tarot steeds meer van het stigma “zweef” afgekomen, en worden de kaarten als een serieus een stukje gereedschap om bij innerlijke groei en moeilijke vragen duidelijkheid en richting te geven. En dat vind ik helemaal geweldig. Hierdoor is er namelijk een bloei en groei geweest van artiesten die zich wagen om hun eigen versie van de 78 kaarten die de tarot bevat te maken. 

Lees meer »