Een Doorzichtig Tarotdeck - Hoe dan?

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 16:50

Er zijn van die decks waar ik zo hard over twijfel, en dat ze dan maanden of jaren op mijn netvlies staan. En dat ik ze iedere keer niet koop.

Hele harde twijfel. Ik zeg altijd "Bij twijfel niet doen." Vooralsnog werkt die mantra prima, zeker als het om tarotdecks ga. Ik koop alleen wat ik echt mooi vind!

 

Maar nu kwam er een mogelijkheid die ik niet voorzien had. Tarot.nl is laatst begonnen met beschadigde decks, of als het doosje mist, in de uitverkoop te zetten. En toen was er een deck dat opeens heel interessant werd: The Transparent Universal Tarot.

 

Waarom ik die niet eerder heb gekocht?

Ik vond de beelden niet zo mooi.

Ik had geen idee hoe het werkte, want de foto's waren zo vaag. Hoe gebruik je maar delen van een kaart? Check deze foto's, echt heel onduidelijk!

Ik ben niet zo'n fan van Lo Scarabeo decks (vanwege de dikte van karton die zij kiezen, de kwaliteit van de doosjes en dat ze in vier talen dan de naam op de kaart zetten).

Maar nu kon ik het niet laten. Ik was supernieuwsgierig! Hoe gebruikte je dit deck?

 

Het doosje was compleet overleden, dus die gooide ik meteen weg. Gelukkig had ze bij Tarot.nl er een zakje bij gedaan.

 

Ik ben gaan spelen met dit deck.

Voor het eerst sinds mijn beginnersjaren moest ik echt gaan zitten met het witte boekje om uit te vogelen wat ik precies moest doen.

 

Elke groep heeft een eigen plekje in een gedeelte van een hele kaart. Dit betekent dat je het hele deck in drie stapels verdeelt; grote arcanum samen met de hofkaarten, de pentakels en bekers bij elkaar, en de zwaarden en staven bij elkaar.

Ik zie wat je daar gedaan hebt, Lo Scarabeo ;) De vrouwelijke elementen bij elkaar en de mannelijke elementen. Heel cool.

 

Vanuit die drie stapels (die je schudt) trek je vervolgens twee kaarten uit elke stapel. Deze zes kaarten pas je zo in elkaar, tot je een volledige rugkant hebt. Dat is even puzzelen! Je gaat namelijk blind vakjes vullen en de kaarten over elkaar heen leggen.

Het leuke is dat je dus een zes-kaarten legging in een hebt. Lo Scarabeo geeft dan ook tips voor hoe om te gaan met omgekeerde en rechtopstaande kaarten. Maar ook hoe je de kaarten in de bovenste helft als actieve krachten in je leven kunt zien, en de onderste als passieve krachten aanwezig in de situatie.

 

Heel gaaf dat je een complete reading in een kaart kunt hebben. In mijn kaart hierboven zie je bijvoorbeeld dat ik bovenin de keizer omgekeerd heb, samen met bekers 4 en staven 4.

Onderin zie je dat ik alleen maar omgekeerde kaarten heb; staven 5, bekers 5, en het Rad van Fortuin.

Dus in de actieve helft lukt het me niet om wat ik in me heb naar buiten te laten komen (de Keizer)

Lo Scarabeo geeft ook nog tips voor een diepere legging, waarbij je dan 2 of meer decks gebruikt, zodat je echt niet weet welke elementen of grote arcanum/hofkaarten je hebt. Maar dat is voor mij geen optie om hier meer decks van aan te schaffen. Dat vind ik wel jammer dat ze dit dan zo aangeven.

Ik zie dit deck als een speelmaatje om af en toe er bij te pakken.

 

Juist om je te laten zien hoe dit deck maakt heb ik hieronder ook een video gemaakt zodat je een beeld hebt van zowel het deck als van de stappen die je nodig hebt voor een reading.

Ik blijf er bij dat dit tarotdeck een extraatje is. Je zult hem niet missen in je collectie als dit niet je ding is. Houd je van een uitdaging en wil je een deck dat voor eeuwig mee gaat en zelfs mee onder de douche kan, en handzaam is?

Dan is de Transparent Universal Tarot voor jou!

 

Vind jij dit deck een aanvulling?

 

Liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Marion Wever
7 maanden geleden

Nee, ik word er niet enthousiast bij. waarom moeilijk doen als het gemakkelijker kan? hihi