Vanochtend voelde het goed. Je hebt een vraag voor je tarotkaarten. Een prangende vraag waarvan je weet dat je die zelf wilt beantwoorden. Dit is HET moment. Fris en fruitig schenk je wat warms in. Je pakt je tarotdeck, voelt hoe het gewicht heerlijk in je handen ligt, je schudt de kaarten. Je voelt je rustig worden, even helemaal in jezelf. Je spreidt de kaarten uit op je tafel en kiest er blind drie uit. Dit is het moment, dit gaat hem helemaal worden!

 

En je draait ze om.

En nu?

Je ziet een zwaarden 5, maar deze is omgekeerd.

De Keizerin.

Munten 4.

 

Je hersens doen: blanco.

Is dit positief of negatief? Je gedachten razen. Waar is dat boek? Hoe zat het ook weer met die grote arcanum kaarten?

 

Je zoekt je boek op, je bladert naar de betekenissen, je Googelt, maar het lukt niet om een link te leggen tussen wat je ziet op je tafel en je vraag. Al die informatie verwart je, je leest overal wat anders? Wat zeggen die kaarten nou? Had je nou maar vaker geoefend…

 

En ondertussen wordt je warme kopje thee of koffie ook koud…

 

Met je hoofd tussen je handen staar je naar de kaarten. Je zucht en denk “Waarom is het zo moeilijk?” en ondertussen is er een groot stuk frustratie omdat je echt echt een vraag had waarvan je weet dat als je die aan iemand anders stelt dat je geen steek verder komt. Want dit was een vraag die over JOU ging, over je diepste wens. En die klote tarotkaarten zijn gewoon te moeilijk.

 

 

Hoe zou het zijn als je met vertrouwen het beeld op de kaarten snapt? Dat je er woorden aan kunt verbinden zonder moeite te doen? Dat je combinaties tussen de kaarten ziet, dat het beeld gaat leven, en dat je blij wordt van de verhalen die de kaarten jou te vertellen hebben? Dat je vertrouwen krijgt in je eigen tarotlees skills en eigenlijk, laten we heel even eerlijk zijn; ergens diep van binnen zou je het fantastisch vinden om de kaarten voor iemand anders te lezen.

 

In 7 sessies van ongeveer anderhalf uur doorgrond je de eigenlijk-niet-zo-moeilijke-geheimen van de tarot. Zeven lessen waarin ik jou laat zien hoe je op een leuke, interessante, fijne en vooral praktische manier de kaarten kunt leren lezen en gebruiken zodat je WEL antwoord krijgt voor de wensen die je hebt.

 

Aan het einde van deze serie heb je het volgende geleerd:

 • Je kunt de kaarten lezen ZONDER wit boekje/boek/internet
 • Je hebt een ferme grip op waar je op moet letten als je de tarotkaarten leest
 • Je kunt de betekenis vertellen in een verhaal
 • Je kunt een verhaal weven bij een tarot legpatroon/tarotspread
 • Je durft de tarot op te nemen in je leven
 • Je zet koersen uit aan de hand van advies van de tarot
 • Je bent superenthousiast geworden over allerlei randonderwerpen die te maken hebben met de tarot, oftewel; een tarotnerd in de dop (als je dat wilt)
 • Je hebt voor jezelf besloten WAT je wilt leren van de tarot, en je wilt persoonlijk van mij les
 • Je wilt de tarot voor jezelf heerlijk gebruiken

 

En dat is het "Verliefd worden op de Tarot" 1 : 1 traject!

 

De investering? 547 euro (inclusief BTW), of in 6 termijnen van 97 euro.

 

Wat zeggen cursisten?

"Ik vond het ontzettend leerzaam. Barbara legt goed uit, zet ons aan het denken en weet alles met elkaar te verbinden. Voor mij was het echt een duwtje in de goede richting om weer lekker met tarot bezig te zijn."

 

"Dat het geen toekomstvoorspellen is, maar dat het kan helpen voor reflectie en inzicht. Heel fijn vond ik het dat jij dat zo benoemde ook. Want dat was altijd mijn huivering voor de tarot."

 

"Ik vind je een leuk mens! Je speelt in op de vragen en interesses van de cursisten. Ik merk een enorme bevlogenheid voor de tarot, maar ook voor het overbrengen en delen van je (enorme bak aan) kennis. Ik voel de passie die straal je uit."

 

"Het materiaal was zeer uitgebreid en echt interessant, absoluut een toegevoegde waarde want sommige dingen zakken anders snel weg."

 

Veel gestelde vragen

 • Wat krijg ik allemaal in dit traject?

Zeven intensieve lessen, waarin heel veel ruimte is voor eigen input en daarnaast ook minimaal 80 pagina’s aan naslagwerk wat keer op keer er weer bij te pakken is. En niet alleen dat, je krijgt ook een hoop extra materiaal om heerlijk met de kaarten te oefenen. Bij elke sessie krijg je tarot-inspiratie. Dat betekent ook heel erg praktisch materiaal en niet zoals een standaard tarot boek dat voor ¾ bestaat uit betekenissen. Sorry. Frustratiepuntje van mij.

 • Ik ben heel slecht in het onthouden van tekst, en nu?

Dat is een no-brainer, dat hoeft ook helemaal niet! Ik ga je leren “kapstokken” waarbij je juist de kaarten zelf gebruikt. We gaan echt niet betekenissen stampen

 • Ik heb al wel wat ervaring, hoe custom kun je dit traject maken?

Dat is een heerlijke uitdaging voor mij, samen stellen we een aantal doelen op, daar mogen ook bijvoorbeeld andere decks leren lezen in voorkomen, of juist dieper ingaan op randonderwerpen zoals de kabbalah of symboliek. Geen probleem.

 • Ik wil heel graag met een specifiek deck (lees: bijvoorbeeld het Toth deck) aan de slag, kan dat?

Jazeker! Dat kan! Graag zelfs! Neem je deck mee tijdens de sessies en ik ga je er mee leren werken.

 • Wat voor deck heb ik nodig?

Als je geen of weinig ervaring hebt, dan is een standaard Rider Waite Smith toch wel even het fijnst. Je zult merken dat de lokroep van een 2e deck dat anders is ergens zo halverwege dit traject heel sterkt wordt. Ik sta niet in voor de gevolgen van de portemonnee ;) Er zal een passie ontvlammen!

 

Masterclasses en Workshops Tarot

 

Naast het tarot traject geef ik ook masterclasses en workshops over verschillende onderwerpen binnen de tarot. Deze worden aangekondigd via de tarot nieuwsbrief die elke vrijdag in je mailbox ploft, en via Instagram!