The Lilliput tarot; ienimini tarotkaartjes!

Gepubliceerd op 18 januari 2024 om 14:04

Dus. Het plan is om dit jaar echt te gaan verdiepen. Met die verdieping wordt bedoelt dat je je spullen niet nog meer op laat stapelen, maar dat je gebruikt wat je hebt, leest wat je hebt, afmaakt wat je hebt. Echt schoon schip maken door juist aan te pakken wat je al in je handen kunt vasthouden of mee bezig bent. Of dat met decks ook zo gaat zijn? Dat gaan we nog zien dit jaar!

 

Mijn wens dit jaar (houd me er aan alsjeblieft) is dat ik in 2024 me veel meer ga inzetten op slow media. Daar bedoel ik mee; meer blogs om rustig voor jou om te lezen, meer momenten dat we samen wat leuks doen (bijvoorbeeld de workshops of Tosti's & Tarot) en andere plannen die meer rust uitstralen. Minder hap-snap (zoals op Instagram). Ik zou het heel fijn vinden (en ik denk jij ook) als ik dit jaar 24 decks kan reviewen. Mocht je wensen hebben voor een deck; roep het vooral in een reactie hieronder de blog!

 

Ik start dit jaar meteen heerlijk met het allerkleinste tarotdeck dat ik heb: de Liliput Tarot van Andrea Aste.

Op de UK Tarotconference van 2022 heb ik hem laten liggen, maar bij dieDe UK Tarot Conference: The Haul nam ik hem mee. Ook voor mijn dochter nam ik een doosje mee, onder het kopje je weet maar nooit!

Ik weet echt niet meer waarom ik hem heb laten liggen. Het was mijn eerste keer een tarotconferentie, het was spannend, er was zoveel te zien, en Andrea, de schat, knoopte een praatje aan en ik was gewoon overweldigd. Andrea is awesome, daar ben ik nu wel achtergekomen. Hij is echt een ongelofelijke positivist, fladdert overal, en met zijn Argentijnse flaire is hij heel leuk. Ik weet echt niet meer waarom ik hem verder heb gemeden in 2022, maar we maakten het goed in 2023! Dit keer ben ik wel uitgebreid met hem gaan kletsen. En dan gaan je ogen over de speeltjes..... En bedenk je: "wat neem ik mee"

 

Ik houd van wat klein is. Het deck is gewoonweg te cute. Dat zou je op het eerste oog zeggen. Een deck dat je voor de heb meeneemt en thuis neerzet. Maar is dat het ook echt? Ik vind dat we voorbij de schattigheidsfactor van dit deck mogen kijken, en eens zien wat voor power cuties deze kaarten zijn.

Andrea Aste heeft een heerlijke animatie manier van tekenen. Fleurig, kleurig, lekker hoekig. Zijn werk is verschenen in allerlei boeken, maar ook magazines, en hij heeft al aardig wat tarotdecks gemaakt. Zijn laatste werk "Book of Shadows" is een combinatie van een tarotdeck en een comic wat heel erg leuk is om te lezen, maar zijn allerlaatste deck "Light and Shadow" deck is prachtig; dit bestaat uit een stapel waarbij je de kaarten ziet zoals ze zouden zijn (de lichte versie) en een compleet deck dat de "duistere" of valkuil kant van de kaart laat zien. 

Het gekke is dat ik wel wist van zijn werk, maar er nog niet van gecharmeerd was. Op de tarotconference van vorig jaar heb ik ook echt met hem staan praten en zijn ideen zijn overal en nergens, vol met fantasie, maar heel goed te volgen. Het is niet voor niets dat ik met zowel de Liliput, als de Book of Shadows en de Light & Dark thuiskwam!

 

Want deze man weet wat hij doet. Daar zit een bak aan esoterische/occulte kennis in!

Wat is nu de kracht van de Liliput tarot? Niet alleen hoe klein dit deckje is. De kaarten leven. Elke kaart, ondanks dat hij zo klein is, is superduidelijk. Je zou kunnen zeggen dat met stokpoppetjes de kaarten maar saai zijn, maar als ik hieronder niet typ welke kaarten je hierboven ziet is dat totaal geen probleem. Elke kaart is raak qua symboliek.

Nou ja... Elke kaart? Voor de beginner zijn de hofkaarten eigenlijk een dramaatje in het mini. Daar heb je to-taal geen houvast aan de symboliek. Blijf in en uit ademen! Bedenk het maar zo: laat op die hofkaarten al je Marseille kennis los, of zorg dat je heel heel goed je symboliek van de RWS weet.

Adem in, adem uit.

De rest is echt fantastisch.

Is het deck ook goed te gebruiken? Het karton is nogal glad, maar ondanks dat is het op zich te schudden. Je moet wel heel goed opletten dat je de hele stapel bij elkaar houdt omdat ze anders door de hele kamer heen vliegen! Dat komt vooral omdat de stapel best hoog is, en het formaat in verhouding heel klein.

Het is te doen.

Is dit dan een hebbedingetje? Nee, dat vind ik niet. Dit is eigenlijk een perfect deck voor degenen onder ons die een tarotdeck-on-the-go willen, een unieke kijk op de symboliek van de kaarten willen zien, die heel graag even snel een kaartje willen leggen, en open staan voor de beelden van een artiest.

Het enige nadeel dat ik zou noemen is dat het doosje waar de kaartjes inzitten heel kwetsbaar is.

Maar; een kennis van mij bij de conferentie had daar iets briljants op gevonden! In het blikje van de pocket Light Seers tarot, waar je het boekje er uit haalt passen ze met twee stapeltjes perfect! Ik heb het even voor de foto hierboven gedaan, maar ik ben nog op zoek naar een doosje/blikje  waarin het deck in zijn geheel zou kunnen. Maar omdat de kaarten ZO klein zijn zou ik het nooit meenemen als reisdeck... Veel te klein en dus makkelijk te verliezen!

Nee mijn Liliput blijft veilig thuis.

 

Dit deck is heerlijk voor de beginner EN de gevorderde. Is het ergens te verkrijgen? Ik kan het helaas niet vinden.... Mijn tip zou zijn om Andrea even te mailen.

 

Wat vind jij van dit schatje?

 

liefs

Barbara

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.