Oak, Ash & Thorn - beestachtig mooi

Gepubliceerd op 7 september 2023 om 16:16

 

Jaja. Ik was verrast, zo lief! Ik kreeg opeens een verzoek in mijn mailbox van een lieve volger of ik alsjeblieft het 'Oak, Ash & Thorn" (OAK vanaf nu) tarot deck van Three trees tarot wilde reviewen.

Ik was dus echt superhard op zoeknaar inspiratie weer voor de blog in september, en dit was wel echt een heel fijn zetje om weer in de schrijfstand te gaan. Ik heb nog zoveel decks die in de spotlight mogen!

 

Het OAK deck is een van de eerste decks waarvan ik het aandurfde om die overzees te bestellen. Ik heb even teruggezocht in mijn mail, maar ik heb hem ergens voor 2021 besteld. O man. Pre-corona. Het voelt als een ander decennium!

 

 

Ik heb ook geen idee meer hoe ik bij deck terecht kwam, alleen dat het in de maak was en dat ik het aandurfde om de hem te bestellen als tweede editie waarin nog wat dingen aangepast werden en dat het spannend was met de productie. Ik was verliefd op de sprookjesachtige plaatjes die werden gedeeld, en met alle diertjes die op de kaarten stonden ging mijn animisme/dierenliefhebber/biologen hartje heel hard kloppen.

De plaatjes op de kaarten zien er uit als een sprookjeswereld, maar dan eentje zoals in oude prentenboeken. Weetjewel? Van die mooie waar je in bladerde vroeger. Lekker plaatjes kijken en meegaan in de dierenverhalen. Ik houd er van.

 

Hoe lang ik er op gewacht heb? Dat weet ik echt niet meer.

Ik weet wel hoe blij ik werd toen ik hem in mijn handen hield.

 

 

 

Het tarotdeck is naar het idee van en beschreven/bedacht door Stephanie Burrows. met prachtige tekeningen van Adam Oehlers

Dit tarotdeck volgt in grote lijnen de Waite Smith indeling. In de grote arcanum zie je de dieren in de archetypen zoals we kennen. Maar in het kleine arcanum zit ook een systeem. Elke groep heeft zijn eigen dier!

De bekers bevatten in de tekeningen eekhoorntjes, de pentakels hebben hazen, zwaarden worden beheerst door raven en de staven hebben als spirit animal vossen. Fantastisch hoe die bij elkaar passen! De speelsheid en vrolijkheid voor de bekers, en bijvoorbeeld de sluwheid en de wil bij de vossen. Ik vind het supergoed gevonden en ook heel fijn dat er in elke groep een dier centraal staat. Zo maakt het voor mij ook meer de geest van elke groep duidelijk tijdens het lezen.


Je zou ook kunnen zeggen dat bij de indeling heel goed is gelet op de achtergrond. Het viel mij op dat bij het grote arcanum er altijd een zwarte achtergrond is (vol zwart) en bij de bekers een blauw/grijzige achtergrond. Maar bij de pentakels en de staven is er qua kleur teveel overlap om ze goed te onderscheiden. Ook bij de zwaarden zie ik niet een thema, maar dat geeft niet!

 

 

Mag ik delen hoe het voelde toen ik ze voor het eerst vast had? Wat een gewicht!

Het doosje is een heerlijk karton. Steviger dan normaal heb ik het idee, maar wel nog steeds niet zo stevig als een doosje uit twee delen. Ik laat dit deck ook altijd thuis moet ik eerlijk bekennen. Zonde als het doosje zou beschadigen! Het is ook echt prachtig. De letters en het 'sigil' van het deck zelf zijn in het doosje "ge-embossed". Ik vind serieus dat er veel aandacht aan het doosje zelf is besteed, zo leuk.

De kaarten zelf zijn van een flinke dikte. Vergeet het maar om een riffle shuffle te doen met deze kaarten. Dat gaat je niet lukken! De hele stapel is echt wel een dingetje, zeker in mijn kleine handen. Ik moet er voor waken dat ik geen kaarten laat vallen. Eventueel zou je met dit deck rondjes over de tafel kunnen doen zeg maar. Het karton zelf is wel stroef, dus het glijdt allemaal minder. Je laat dus niet veel kaarten vallen, maar het is wel wat onhandig met schudden.

Daarnaast zitten er maar liefst 5 extra kaarten in/lege kaarten door de productie denk ik. Er is geen boekje/wit boekje. Op twee van de extra kaarten staan kort de betekenissen, eentje met informatie over de makers en twee witte. Ik moet eerlijk zeggen: ik vergeet deze al-tijd uit de stapel te halen voordat ik ze schud! Dus dat vind ik wel een minpuntje, maar dat is mijn ding. Moet ik wel eerlijk in zijn.

De productie van dit deck wordt door degene die het deck heeft geprint (Generation Press) beschreven als "Carbon neutral. Solar power. Vegetable based inks", dat waardeer ik enorm! Ja, een tarotdeck heeft ook een soort van ecologische voetafdruk en het is natuurlijk mooi als we dat kunnen verminderen.

 

 

Voor wat voor soort tarotliefhebber of -reader is dit deck geschikt? OF je bent een hele intuitieve reader, of je hebt een enorm goede basis in het systeem van de Waite Smith. Het is een supermooi deck, maar ik denk dat als je een absolute beginner bent dat je dan heel snel afknapt op dit deck omdat er echt te weinig houvast is. Ja de plaatjes zijn leuk om naar te kijken, maar als je nog niets of niet veel weet over tarot dan is dit kunnen deze kaarten overkomen als 'moeilijk'. Bij de Waite Smith zijn de plaatjes overduidelijk. In deze kaarten moet je meer 'zoeken' naar de symboliek. Maar: laat je vooral niet tegenhouden door mij! Als je ambitieus bent, verliefd bent geworden op dit deck, spring er vooral in.

 

Ik zie het helemaal voor me dat een persoon die geinteresseerd is in de karakters van dieren en een voorliefde voor de tarot heeft dat die superblij wordt van dit tarotdeck.

 

Is het een beauty? Zeker weten! Ik geef dit deck een vette 8. Ik raad je ook aan om vooral het andere werk van Three trees tarot eens te bekijken, zoveel moois!  Bijvoorbeeld het Smoke, Ash & Ember deck!

 

 

Nieuw is dat ik van dit tarotdeck ook een review video gemaakt heb. Echt even door de kaarten schudden en je laten zien hoe de kaarten er uit zien. Hoe ze voelen, en meer details. Kijk je mee?

 

Ik ben heel nieuwsgierig; Wat vind jij van dit deck? Word je hier warm van?

 

liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.