Tarot technieken

 

Als je tarot wilt leren lezen, dan is dat een aardige kluif. Je moet de betekenissen leren, de kaarten snappen, legpatronen of spreads inspiratie hebben. In deze artikelen vind je tips en trucs als het gaat om puur het lezen van de kaarten zelf.

Wil je echt een vloeiend verhaal leren uitspreken bij de tarotkaarten? Ik geef regelmatig interactieve workshops die je helpen om de kaarten te leren doorgronden.

 

Dieper de Thoth tarot in: Het 'Thelemic Holy Season'

In de wereld van mystiek en esoterie zijn er verschillende tradities die hun eigen heilige seizoenen vieren, elk met hun eigen unieke achtergrond en betekenis. Eén van de meest intrigerende en mysterieuze is het het 'Thelemic Holy Season' of het Heilige Seizoen binnen de Thelema. Dit seizoen, geinspireerd door de filosofie van Aleister Crowley, heeft een diepe spirituele betekenis voor volgelingen van Thelema, is doordrenkt van rijke symboliek en eigenlijk hele basale, maar wereldverbeterende wijsheid. 

Lees meer »

Twaalf originele manieren om je (tarot) deck te reinigen!

Afgelopen week had ik een post geplaatst op Instagram in mijn wekelijkse tarottip die ik deel op dinsdag. Ik vroeg, naast de tips die ik gaf, hoe tarotliefhebbers hun wel of niet nieuwe deck reinigen. Daar kreeg ik een hele boel leuke reacties op en ook voor mij verrassende manieren om je deck te reinigen dat ik dit allemaal op een rijtje wilde zetten in een blog!

Lees meer »

The Light Seer's Tarot legging

Een hele speciale legging voor iedereen die de Light Seer's Tarot gebruikt. Ik vind dit deck echt perfect voor zelfreflectie omdat de kaarten zoveel inzicht en emotie weergaven. Als je dit deck hebt, ga dan heerlijk er mee zitten en doe bovenstaande legging. Het zal je verbazen wat het deck je te vertellen hebt.

Lees meer »

Herfst equinox tarotlegging

Zo tussen 21 en 23 september is het de herfst equinox. De dagen zijn even lang als de nachten. We merken dat het donkerder wordt.We zeggen gedag tegen de lichte, zonnige helft van het jaar. We zeggen gedag tegen de zon. Maar we weten ook dat dit nodig is. De natuur moet rusten en de kou tegemoet gaan.Ook wij keren naar binnen. Naar ons zelf. Naar onze eigen onderwereld. Rust. Persephone werd gedwongen door Hades, terwijl hij haar schaakte en we zo de winter kregen. Ik zie mijzelf meer als Inanna, de godin die de onderwereld inliep om haar zus om hulp te vragen, en weer herrezen bovengronds kwam.Ik keer meer naar binnen in de winter, en leg dan de kaarten vooral als zorg voor mijn eigen energie. Nu op de overgang naar de donkere helft van het jaar kijk ik naar wat ik bij me wil houden aan energie die ik tijdens de zomer heb opgedaan en waar ik me vooral voor moet behouden in de winter.Daar heb ik deze legging op gebaseerd en ik hoop dat het jou ook veel moois mag opleveren.

Lees meer »