De Boo Tarot - perfect voor Samhain

Gepubliceerd op 26 oktober 2023 om 17:03

 

Tsja wat zal ik zeggen? Dit deck was niet voor niets een van mijn favoriete decks van 2022. Maar omdat het niet 'het seizoen' was, is dit deck eventjes in de la blijven liggen voor een echte review. Maar nu is het weer Samhain, dus spookjes, kom maar op!

Wat wordt ik blij van deze tekeningen.

Ik kan niets anders dan lyrisch zijn!

 

 

Elke tekening is raak. De symboliek klopt, de spookjes vertellen hun eigen verhaal. Ik kan me voorstellen dat er genoeg tarotliefhebbers zijn die cartoonachtige decks kinderachtig vinden, maar men, wat vind ik dit geweldig gevonden. En ik heb ook niet zo heel veel op met cartoonachtige decks!

Elk grote arcanumkaart is een originele versie van het origineel van Waite Smith, maar dan net even met een twist die je een glimlach op je gezicht geeft. Ongelofelijk treffend.

 

 

Ook het kleine arcanum laat de 'drama' in de kaarten weergaloos zien. De beelden van Pamela Colman Smith zitten er 100% in. Dit is een perfect deck voor de beginnende tarotliefhebber. Als je net een beetje het standaard tarot deck onder de knie hebt is dit een welkome afwisseling van de 'suffe/saaie' plaatjes.

 

 

Van de week had ik nog een Samhain reading en mocht ik het Rad van Fortuin trekken. Hoe mooi hierboven in het midden met de wasmachine? Dat de spookjes door het leven vies worden, maar dat dat totaal niet erg is omdat er toch een wasmachine is die je weer fris en fruitig door het leven laat gaan.

Heerlijk!

 

 

Het karton en het doosje zelf zijn heerlijk stevig. Goed te schudden, niet te glad. met heerlijke holografische prints op de achterkant, het doosje en de spookjes zelf. Ze leven.

In het doosje zitten niet alleen een boekje met daarin goede uitleg over de kaarten (in het Engels en het Frans) maar ook handige spiekkaarten met daarop heel kort de steekwoorden voor alle kaarten. Jawel, alle kaarten!

 

Hieronder blader ik nog lekker even door het deck met je, maar Celia Melesville maakt prachtige decks. Dit is een artieste die je in de gaten moet houden!

 

Hoe gaat jouw hart zingen van dit deck?

 

liefs

Barbara

 

Reactie plaatsen

Reacties

Olga Laan
5 maanden geleden

Ooooh, wat vind ik deze leuk!
Maar je zou deze toch het hele jaar kunnen gebruiken lijkt mij✨🥰