De Somnia Tarot: Weergaloos sfeervol

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 14:50

Highlights

Waarom dit deck voor jou is: Als je van bijzondere fotografie houdt, en een zekere doom-and-gloom liefde hebt dan is dit deck voor jou!

Waarom dit deck niet voor jou is: Als waterboarding te eng is om naar te kijken, of omdat je je nog niet zo zeker voelt met de Waite Smith symboliek geïnterpreteerd op een bijzondere manier. En dit deck is wat prijzig.

Feel tijdens readings: Ik merk dat ik onderzoekend ben naar de kaarten die uit dit deck rollen tijdens het leggen voor mezelf. Wat die mensen voelen, en hoe ze de betekenis van de kaart als het ware ondergaan. Heel bijzonder. Ik vind het vooral heel fijn dat we de gezichten van de mensen niet zien, dat geeft ruimte voor interpretatie van mijzelf!

 

De Review

Ken je dat? Van die donkere gloomy decks die je aandacht ongelofelijk enorm trekken?

Ik volg genoeg tarotinfluencers op Instagram dat mijn feed elke dag wel iets nieuws laat zien. En een flinke tijd geleden zag ik het Somnia deck voorbij komen. Nicholas Bruno noemt dit deck zijn interpretatie van dromen en nachtmerries. Prachtig!

Maar mijn portemonnee vond het niet leuk.

Vond ik zo moeilijk!

 

Op een gegeven moment is tarot.nl begonnen met decks die wat schade hebben of een inkijk exemplaar waren voor een lager bedrag op de site te zetten, en opeens zat daar een Somnia tussen!

 

Fotografie tarot decks moeten echt iets hebben. Dat je raakt. Ik heb het niet zo op decks met echte gezichten, of dat het te bewerkt is. Iets in het midden. Dus je kunt wel raden dat ik het spannend vond om de Somnia te bestellen. Wat ik had gezien vond ik prachtig, maar wat ging ik van het hele deck vinden?

Ik kan er echt mega kort over zijn. Dit deck is awesome. Juist omdat de gefotografeerde personen NIET herkenbaar zijn. En tegelijkertijd wel uitstralen wat we ook zien in de Waite Smith tarot. Hoe gaaf is dat? Dat de fotograaf zoveel weet van de tarot en hiermee het hem gewoon lukt om die sfeer goed neer te zetten? Ik vind het helemaal bijzonder.

Bij de grote arcanum kaarten zijn de kernpunten prachtig aangestipt. Het paard op de Zon, de galg (EN het spiegelbeeld van de man) op de gehangene. Andere kaarten zijn weer net iets anders, maar op zo'n manier dat je ze heel goed herkent.

Het kleine arcanum is hier en daar wat anders. De staven hebben heerlijk de toortsen (love de staven aas, hoe goed is die gedaan), maar ook kaarsen als symbool. Het element vuur is alom vertegenwoordigd!

De bekers zijn emmers met water, maar de zwaarden zijn weer zwaarden. De persoon op de kaart speelt de hoofdrol en speelt daarmee ook zijn of haar rol met de elementen. We zien de beweging.

De munten vind ik hier echt lijken op de oude Marseille tarot kaarten waarbij de munten in de verschillende patronen van verschillende aantallen tegenover of naast elkaar een eigen betekenis hadden. Daarnaast vind ik het zo bijzonder dat ze voor op de munten het symbool van de passer hebben gekozen. De passer is een heel belangrijk symbool in de vrijmetselarij. Die staat vooral voor de scheppende kracht.

De Freemasonry encyclopedie van Arthur Edward Waite zegt hierover: "Square and Compasses;  the universal emblematic deive of craft masonry and chief of among working tools." Het meten is het weten.

De hofkaarten vind ik minder geslaagd in deze tarot. De ridders zijn namelijk allevier passief, maar ook de koninginnen hebben een andere houding gekregen (bijvoorbeeld de koningin van staven vanaf de zijkant terwijl je dat verwacht bij de koningin van zwaarden) en dat is af en toe storend merk ik. Dit is voor mij denk ik zo omdat ik zo enorm bekend ben met de Waite Smith symboliek dat het me in de weg gaat zitten. Dus ik merk dat ik echt even goed moet kijken welke hofkaart het is (naar de naam of het symbool).

Maar dat is eigenlijk het enige minpuntje als het gaat om de artwork van de kaarten zelf.

Het karton is heerlijk. Het boekje is lekker minimalistisch en blijft plat liggen. Het doosje is heerlijk een twee helften systeem. Ik vind dat allemaal pluspunten.

En mijn favorieten? Die zie je hierboven. Zo herkenbaar, maar zo lekker origineel. Love it!

 

Zou ik dit deck voor consulten gebruiken?

 

Nee dat dan weer niet. Ik weet uit ervaring dat donkere decks opgetrokken wenkbrauwen kan veroorzaken of dat het gevoel een beetje onrustig kan zijn. Dit is een tarotdeck dat ik puur voor mijzelf ga gebruiken.

Ik kan heerlijk verdwijnen in het beeld en mijmeren over de gedachtengang van Nicolas Bruno, de fotograaf van deze beelden. En daar houd ik van.

 

Ik vind het topper! Wat jij ?

 

liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.