Have a break. Vier tips tegen tarot-verveling!

Gepubliceerd op 15 februari 2024 om 18:13

"I’ve recently gotten my first-ever tarot deck about two weeks ago and I genuinely thought I was going to be doing all the readings I wanted. But I wasn’t prepared that it would take so much out of me and my time. I love doing it.

I recently did a self-reading on how to unpack my trauma, and boy did that stir emotions in me. I’m still feeling it. I started crying over this situation that I thought I had grown past crying over when I finished the reading and put the cards away.

Does anyone else have the same experience when reading tarot? Is this a good thing?"

 

"Has anyone here taken a break from tarot or just had other people read for you? I feel like I'm kind of stuck in my practice and was wondering others experiences."

 

Twee opmerkingen op Reddit die me even lieten zien dat het belangrijk is om je niet mee te laten slepen in de tarot. Niet als beginner, en niet als ervarene. Je deck is niet altijd het lichtpuntje in je spirituele weg/hobby/rust. Hoe komt dat?

 

Wegleggen

Het leven komt en gaat, en er zullen ups en downs zijn. Zo gaat het ook in de tarot. Je zult niet altijd 100% tarot aan zijn, en dat is eigenlijk ook niet het allerbeste voor ons.

 

In tijden van heftige gebeurtenissen, moeheid, ziekte of verveling kan het gebeuren dat de tarot je niet meer trekt. Dat je de kaarten links laat liggen en ze een hele tijd niet aanraakt. Het leven is dan belangrijker en dat is okay. Je bent niet te meten aan hoeveel je de tarotkaarten gebruikt qua zelfwaarde. Jouw leven is zoals het is.

 

Denk maar aan een periode van een groot verlies. Dat is belangrijker dan zitten met de tarot. Je staat op overleven.

Tijdens een burnout zul je helemaal geen energie hebben om de kaarten er bij te pakken.

En heb je kleine kinderen, dan zijn je dagen gevuld met hen.

Komt wel weer.

De opmerking hierboven van Reddit is van een hele nieuwe tarotgebruiker en ook voor deze jongeling was het advies vooral nog even de kaarten wegleggen en professionele hulp inroepen. Want niet alles is te fiksen met de kaarten, het is heel belangrijk om je grenzen te kennen.

 

Bore out?

Wat ook heel erg mensen eigen is af en toe echt een pauze nemen omdat iets niet leuk is. Je verliest je interesse, je weet even niet meer wat te doen.

Als je al maanden dezelfde vraag aan de kaarten stelt, en telkens dezelfde totaal niet inspirerende kernwoorden bij je opkomen is het ook tijd om eens goed met de bezem door je tarot practice te gaan.

Maar neem eerst even afstand en bedenk goed wat je wilt met je eigen tarotweg.

Om een voorbeeld te geven; veel mensen denken dat ik elke dag, op elk moment met de kaarten bezig ben. Ik zou gek worden!

Maar ik houd de sjeu er in voor mezelf door een aantal zaken goed in mijn hoofd te houden.

 

Weer een beetje pit er in

Hoe doe je dat dan? De spice er in houden?

1. Doe eens mee aan een tarotchallenge

Elke dag wordt er voor jou een vraag bedacht, en dit is supermooi voer voor in je dagboek. Je hoeft niet elke dag mee te doen, maar het laat je weer op een frisse manier naar de kaarten die je trekt kijken.

2. Wissel van deck

Grijp je altijd hetzelfde deck? Dat is ook op een gegeven moment ook saai. Een tweede deck is heel erg fijn, dan kun je afwisselen. Altijd de standaard Waite Smith op je bureau? Wissel hem eens in voor een Thoth deck, of een steampunk geïnspireerd deck.

3. Lees eens een boek

Stap de drempel over naar het Engelstalige en lees een tarotboek! Dit brengt heerlijke inspiratie en voer tot nadenken. Er zijn wel wat boeken in het Nederlands, maar zodra je over de grens gaat is er zoveel meer dan boeken die tot de basics gaan. Tips voor boeken zijn "Learning the Tarot" van Joan Bunning. of "Understanding the court cards" van Mary K Greer. Alles van Rachel Pollack is geweldig, en Marcus Katz is ook een bron van heerlijke inspiratie.

4. Doe iets anders met je deck

Pak een cursus of workshop op, heb een frisse blik op je kaarten door eens te leren hoe andere mensen naar de tarot kijken en de kaarten gebruiken. Dat is echt zo machtig mooi. Dit is ook de reden dat ik zelf ook blijf bijleren, door bijvoorbeeld naar een conferentie te gaan. De beste houding in het leven is die van een eeuwige student. Dat zorgt er voor dat je al-tijd nieuwsgierig blijft.

 

En lukt het echt niet? Is het allemaal te saai? Omarm dan even dit gevoel. Leg ze maar even weg.

Spreek wel heel goed met jezelf af wanneer je weer naar je tarotkaarten teruggaat en even invoelt of je weer interesse in ze hebt. Stop desnoods een reminder een je telefoon voor over een week, een maand, een halfjaar. En kom terug.
Dat is het allerbelangrijkste!

 

Wanneer en hoe neem jij een break van de tarot?

 

liefs

Barbara

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.