4 tips voor als een tarotkaart niks wil vertellen

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 17:57

Je bent lekker bezig met je legging, Heerlijk, kaarsje aan, theetje erbij, wat lekkers. Een momentje van ontspanning. Je zucht diep, je ademt in, en je schudt de kaarten. Jouw tarotkaarten. Dit moment is perfect!

 

Want wat is er aan de hand? Je hebt een prachtige legging gevonden via Pinterest die perfect past bij je vraag. Je struikelt in dit moment nogal over je eigen voeten. Het loopt in je relatie allemaal net niet lekker en je bent eigenlijk een beetje gefrustreerd met jezelf. Dus je hebt gezocht op een relatielegging. Gepind op je board, klaar is kees!

 

De tarot weet raad en dus ga je er lekker voor zitten.

 

Telefoon erbij, tarotjournal. Je legt de kaarten en kijkt. En kijkt.

De eerste kaart past nog wel bij de vraag die bij die positie hoort. De tweede ook nog wel. De derde? Hm. Geen idee. Je pakt het boek erbij en leest over de Staven zes. Overwinning lees je. Maar dat past totaal niet bij de vraag, want die ging over de liefde.

 

En nu? De kaart resoneert niet. Het lukt je niet om de kaart te duiden of uberhaupt een betekenis er op te leggen. De rest wel, maar deze niet.

 

Wanhoop niet!

 

Dit is wat echt heel vaak gebeurt. Geen zorgen. Wat doe je als een kaart niet ‘lekker’ ligt in een legging of als hij helemaal niet landt?

 

Tip 1: Je hele leven bestaat uit alle elementen

Probeer het onderwerp waar je voor legt groter te maken. De liefde is niet allen bekers en emoties, maar ook passie zoals bij de staven. Of communiceren bij zwaarden. Maak je eigen idee waar je je kaarten voor legt ruimer. Dat gaat je helpen om te zien hoe je je kaart kunt toepassen.

 

Tip 2: Opschrijven

In plaats van de kaarten weer terug in hun doosje te leggen, of juist de kaarten in een hoek te smijten, schrijf wel even op wat voor kaart je hebt getrokken en de betekenis die hebt gelezen. En kom er nog eens op terug. Het zou zomaar kunnen dat je onbewust de kaart meeneemt en merkt dat je het advies van de kaart gebruikt. Dan zul je ook merken dat als je het terugleest dat er twee dingen gebeuren: je bedenkt je ‘goh, dat was het dus’ of ‘hey, dat het ik gedaan’.

 

Tip 3: Lekker laten gaan

Soms is het zo dat je de kaarten om advies vraagt als je emotioneel bent, of echt niet lekker in je vel zit. Dat is HET moment om te zeggen; dan niet. Maak dan met jezelf wel de afspraak dat je er op terugkomt met je tarotkaarten. Zeg tegen ze: ik ben er morgen weer. En dat is oke.

 

Tip 4: Het ligt aan het legpatroon

Alle spreads of legpatronen die je vindt zijn door iemand gemaakt. Iemand die zijn of haar ideeen heeft bij de plekjes die kaarten in de spread hebben. Iemand die door een bepaalde bril kijkt. En het kan zo zijn dat jij niet matcht met de bedoeling van de hele spread of dat je niet snapt wat de bedenker van die spread er mee wilde. Dit is ook iets wat heel vaak gebeurt. Kijk dan vooral verder. Het is echt even uitproberen welke website of tarotspread-bedenker bij jou matcht!

 

Het allerbelangrijkste moet ik nog zeggen: blijf er ontspannen bij. De tarot mag je rust geven, en zou geen ‘moetje’ moeten zijn. Heb je dat gevoel wel? Laat de tarot even los en check vooral even deze post over een tarotpauze als het ff niet zo lekker gaat.

 

Wat is jouw manier om om te gaan met kaarten die niet resoneren of landen?

 

Warme tarotgroet,

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Elena
een jaar geleden

Hier loop ik inderdaad wel eens tegenaan! Mooie tips, ga ze zeker gebruiken :)

Barbara
een jaar geleden

Goed om te horen dat deze blog jou helpt!
Warme groet,
Barbara

Denise
een jaar geleden

Ik laat het gaan; de kaarten zijn niet leidend, dat ben ik zelf.

Barbara - Lucet in Aurora Tarot
een jaar geleden

Zeker weten dat jij leidend bent! Heel goed dat jij daar stevig in staat.
Warme groet
Barbara