Insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden..

Gepubliceerd op 9 juli 2022 om 10:10
yarn tarot review lucet in aurora

In een ver (nou ja niet zo ver) verleden had ik een haakblog, waar ik mijn eigen patronen publiceerde.. Echt? Ja echt! Ik was vooral fan van shawls haken, maar haakte ook groente en fruit. Nieuwsgierig? Al mijn patronen zijn nog steeds online te vinden (gratis!).

Naast haken ben ik ook wel soort van fan van het breien en quilten, maar ik merk dat ik daar de laatste jaren niet zo heel veel aandacht voor heb. Er ligt nog een quilt die af moet (alleen de eindjes wegwerken) en ik moet nog een paar sokken afmaken. Ik ga niet vertellen hoe lang ze al liggen te verstoffen ;)

Je kunt je voorstellen dat toen ik het doosje van de Yarn Tarot zag dat ik supernieuwsgierig werd, en voor dat ik het wist had ik dit deck afgerekend. Soms gebeurt dat zomaar.

De trigger voor mij was niet alleen dat het doosje zegt “for crocheters,knitters, spinners and weavers’ maar gewoon het hele concept was naar mijn idee supernieuw om een hobby in de tarot te stoppen, dit was gewoon superorigineel!

In dit review laat ik zien wat ik na een paar maanden van dit deck vindt.

Het deck is ontworpen door Katie Ponder, een Engelse illustrator van verschillend boeken en tijdschriften. Ze heeft een soort stijl die ik de “Flow” stijl zou noemen (van het tijdschrift) met daarin op een wat schematische manier getekende figuren. Ik vind dat altijd wel een mooie manier van tekenen omdat je dan met je fantasie nog zelf een hoop kunt invullen. Ze heeft ook een Griekse mythologie boek geïllustreerd en recent een kinderboek, mocht je het leuk vinden om te kijken.

Het deck zelf zit in een mega-stevige mooie doos. Een uit elkaar schuif doosje met zowel in de onderkant als de bovenkant ook zelfs mooie decoraties! Naast de kaarten zit een stevig boekje met daarin wat uitleg over de tarot, wat leggingen (zelfs een jaarreading) en per kaart best wel wat uitleg. Het zijn dus niet alleen maar kernwoorden.

Als we de kaarten gaan vasthouden dan merken we dat het lekker stevig karton is, niet te dun maar ook niet te dik. Zonder gold-foil accenten aan de zijkanten maar dat hoeft ook niet met dit deck. De kaarten zelf hebben een matte finish, wat ik heel prettig vind, want dan is het makkelijker om de kaarten voor zowel foto’s als (online) readings te gebruiken. Met een glimmende finish zijn de beelden namelijk soms slecht te zien omdat de weerkaatsing dan een deel compleet wit maakt.

Bekijken we de kaartgroepen dan zien we dat deze tarot set is dus gericht aan haak-, brei, spin en weeffanaten (m/v) en laat de verschillende handelingen die je doet tijdens het haken/breien/spinnen/weven echt fantastisch zien.

Elk stuk gereedschap of gemaakt project hoort bij een element. De staven zijn in dit deck de haaknaalden, de zwaarden de breinaalden, de spintollen de bekers en de gewoven spulletjes de munten.

Ik vind het fantastisch gevonden. En overal in de kaarten zie je bolletjes wol!

Kijk maar eens naar de wereld, met in plaats van de krans van bladeren zijn het nu allemaal cute bolletjes.

Ook de hofkaarten zijn briljant gevonden, zeker bij het element van breinaalden; je ziet hier hoe er steeds meer breiwerk is, en dit vertaald fantastisch naar het opgroeien van het element zoals we dit ook zijn bij gewone tarotkaarten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik sommige kaarten echt briljant vind gevonden, maar sommige zijn ook helaas wat minder, maar dat zie je al-tijd bij een complete set tarotkaarten.

Ik denk dat de groep van de munten het lastigst te ontwerpen was voor Katie (zie hierboven), maar als je heel goed kijkt dan zie je dat ze heel trouw de RiderWaiteSmith tarot aanhoudt.

Dit is echt zo’n deck dat een aanvulling is op je verzameling. Het is een extra deck waar je met veel plezier leggingen mee doet voor jezelf omdat je hart ligt bij je hobby. Wat mij betreft krijg ik een glimlach op mijn gezicht van dit deck, en dat is het allerbelangrijkste. Ik geef dit deck 4 uit 5 sterren, puur vanwege de originaliteit, maar ook de zorg die gegeven is aan de doos en het papier. Het matcht allemaal!

Richtprijs van het deck is 39 euro.

Wat vind jij van dit deck?

Ik ben benieuwd!

 

Warme groet en een mooie start van het weekend,

Barbara

 

Meer Tarot deck reviews lezen? Je vindt ze allemaal hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.