De (Al)chemie van het Terravolatile tarot deck

Gepubliceerd op 3 september 2022 om 14:32

Oooo wat een bijzonder deck! Als er iets me aan trok was het beeld. Dat grijpt me dan. En dan wordt ik zo enorm nieuwsgierig..

Ik zag dit deck voor het eerst bij Lionharts, collega tarotdeck liefhebber in Nederland (zoek hem op op Instagram, hij runt hele interessante maandelijkse challenges). Als er iets bestaat als liefde op het eerste gezicht dan was dit het.

Ik heb heel even gedubt. Maar het verhaal sprak me aan, en ik deed mee aan de pre-order.

Want, wat is er zo bijzonder?

Het Terra Volatile tarot deck heeft een enorme oude, occulte en alchemische sfeer. Naast de standaard vier groepen van de bekers, staven, zwaarden en munten is er ook een groep genaamd ‘vessels’, misschien het beste te vertalen als vaten, dat vertelt over hoe het element ether (dat heel belangrijk is in de alchemie, omdat het ongrijpbaar is, maar overal te vinden is). Ether is een van de elementen die de kern zijn van de alchemie, de kunst waarbij de alchemist op zoek gaat naar het ‘goud’ maar eigenlijk op zoek is naar zichzelf. Ken uzelf is het credo. De groep is ook heel netjes opgedeeld in fasen van 3 kaarten die staan voor Aandacht, Transformatie en Wedergeboorte, de symboliek is mooi diep weergegeven.

Deze extra groep geeft hiermee dus extra diepte aan je readings. En dat betekent ook dat de stapel tarotkaarten nog veel hoger is. Hoe lekker is dat.

Maar dat is het niet enige dat ik supercool vond aan dit deck. Je kon er ook een uitbreiding bij kopen met extra kaarten van zowel het grote arcanum als het kleine arcanum, en een soort van orakelkaarten. Maar ook een “yes, “no” en een “you ask the wrong questions” zoals bij de zwarte 8 bal die je kunt bewegen om antwoord te geven.

 

En. Wat ik nog supercooler vind is dat dit deck ook inclusief is. Zo is er bij de twee van bekers er voor gekozen om twee vrouwen op de kaart te zetten, en dus is er ook een kaart met twee mannen. En de originele!

Aan dit soort details heeft Credo Quia Absurdum heel veel aandacht besteed. Credo Quia Absurdum is een team van twee mensen; Ana Fragateiro en Tiago Pimentel. Twee personen die elkaar tegen het lijf zijn gelopen en beiden de mix van mysticisme, occultisme en creativiteit belichamen. En met een voorliefde voor de tarot.

 

Het deck zelf is echt een fantastisch indie deck. De 92 kaarten van het basis deck zitten in een mooie en stevige doos met een magnetische sluiting, en de uitbreiding van 47 extra kaarten in een flip top box. Dit deck is helemaal zelf geproduceerd. Zo was er bij mijn deck een M weggevallen van de Dood kaart (soit, vind ik niet erg) en is er nu bijvoorbeeld een korting op de uitbreiding omdat de achterkant wat donkerder is uitgevallen.

De kaarten zijn een heerlijk linnenkarton, niet te glad zoals bijvoorbeeld de Pagan Otherworlds, maar dun genoeg zodat de enorme stapel van 92 kaarten nog in mijn handen past.

De beelden zijn redelijk donker, maar dat is vooral voor de sfeer. Neemt niet weg dat iemand die bijvoorbeeld slecht contrast ziet, niet zo blij zal worden van dit deck.

De namen die gegeven zijn aan sommige grote arcanumkaarten zijn veranderd. De Maan is het Labyrinth geworden, de Duivel is de Verleiding, en de Dood is Wedergeboorte om als voorbeeld te noemen. Maar die naamsveranderingen passen perfect.

 

Als je op zoek bent naar een deck wat een speciale aanvulling is op je verzameling dan is dit hem. Genoeg om te onderzoeken qua details op elke kaart en te gaan kijken hoe je deze kaarten intuitief leest.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van dit deck vinden zo aan de hand van de foto’s!

Warme groet en een fijn weekend,

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

isabelle depaepe
een jaar geleden

Prachtig deck, weet jij toevallig waar het nog te koop is