The Pride Tarot

Gepubliceerd op 11 juni 2022 om 15:41

Ik ruik de zomervakantie al…. En dat betekent dat er weer vrijheid en tijd is! De kinderen begonnen al over een tripje voor de boekenwinkels… Want; elke zomervakantie doe ik met de kinderen een rondje Den Haag, met als hoogtepunt bezoekjes aan zowel de American Book Center en de Paagman om een heerlijke stapel leesvoer de regelen voor de zomervakantie. En dan weten ze ook dat we ergens eindigen om een lekker hapje te eten (lees; de Engelse/Ierse pub in Den Haag)

 

Zo ook vorig jaar!

 

Standaard kijk ik bij de ABC bij de tarot decks en dit was de eerste keer dat het me opviel dat er meer decks bij gekomen waren in vergelijking tot mijn vorige bezoekjes. En daar stond de Pride tarot.

Ik zag ‘LGBTQ+’. Ik zag ‘proudly donating to’ en plop, dat deck ging mee! Mijn biologiejuf hart ging helemaal zingen van wat ik op het doosje zag en las. Neem mijn geld!

Het bijzondere is…. Ik ben opgegroeid met een aantal extra ‘ooms’. Mijn oma is op een gegeven moment hertrouwd toen mijn moeder een tiener was en toen kreeg ze er twee stiefbroers erbij van het eerste huwelijk van mijn stiefopa. En ik kan me niet anders herinneren van vroeger dat een van de stiefbroers een mannelijke partner had. Ze waren altijd samen op verjaardagen (samen op de motor, hoe stoer!), en weet je, ik vond dat dus normaal. Maar nu ik erop terugkijk was dat eigenlijk voor die tijd heel bijzonder. Ze waren al heel lang samen, en als je dan in eind jaren 70-begin jaren 80 homoseksueel was dan is dat moeilijk. Kun je het je voorstellen om in die tijd in Nederland uit de kast te komen? Als het nu al een enorm heftige stap is? Dat je met de nek wordt aangekeken door je familie in het ergeste geval? Ik vind het ook echt bewonderingswaardig van mijn oma en opa dat ze er normaal over deden. Het zal niet makkelijk voor alle partijen zijn geweest als je weet wat de samenleving er toen van vond..

 

In de pub heb ik het deck opengemaakt en na wat lezen en schudden en bekijken werd mijn respect voor Stuart Kaplan (de baas van US games, een van de grootste uitgevers op tarot gebied, hij is helaas overleden) 100 punten nog verder omhoog. De beelden spreken ongelofelijk voor zich, wat is dit een mooi deck.

 

Hoe ziet het deck er uit?

 

De kaarten zijn door 45 artiesten van over de hele wereld gemaakt. Je ziet dus ongelofelijk veel stijlen! Een enorm superdivers deck. En dat maakt het heel erg uniek. Ik heb in de foto hierboven wat verschillende kaarten naast elkaar neergelegd, maar ik kan je niet beschrijven wat de sfeer is van het deck vanwege zo’n enorme multi-focale invloed. Daarom heb ik maar extra veel foto’s gemaakt ;)

 

Er wordt vastgehouden aan de RWS symboliek wat heel prettig is, en er zijn ook een flink aantal kaarten die daar een unieke draai aangeven zoals de kaarten hierboven, waarbij de kaart ook praat over het gevoel van isolatie en strijd binnen gezinnen….

 

Je ziet dat er ongelofelijk veel zorg is gegeven aan dit deck. Er zit een prachtig guidebook bij, echt dik voor het doosje waar het in zit. In het boekje worden alle kaarten met plaatje en tekst beschreven, alle artiesten hebben een klein stukje over zichzelf en er worden twee mooie legpatronen besproken in het thema van de ‘pride’.

De flip top doos is stevig en goed te openen, beter dan andere flip top dozen die ik in mijn bezit heb.

De kaarten hebben een prima dikte, fijn om een riffle shuffle mee te doen en zijn ook niet te groot in de hand, maar wel groot genoeg voor de beelden om heerlijk te bekijken.

Wat kan ik hier nog meer over zeggen? Als je een deel van je hart/familie/vrienden in de LGBTQ+ community hebt dan is dit deck voor jou.

 

Love is love. Laten we elkaar steunen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.