Verdieping, niet verbreding

Gepubliceerd op 11 januari 2024 om 16:49

Het is niet voor niets dat ik de eerste keer kaartje trekken van 2024 begon met 'slow down, you're doing fine' opende.

Verlangzamen. Met een doel. Het afgelopen anderhalf jaar heb ik gebikkeld. Te veel hooi op de vork genomen, en me verliezen in het werk. Niet alleen hier, maar ook mijn job op school. Daarnaast begon er ook een zoektocht naar mijn eventuele neurodivergentie en hobbelde ik maar door.

 

Slow down.

You're not doing fine.

 

De rem moest er echt op het afgelopen halfjaar. Ik wilde plezier houden, en hield dit ook krampachtig vast.

Ik heb ook genoten, maar de hoge pieken zorgden ook voor diepe dalen van onrust en vermoeidheid.

 

Dat zorgde er voor dat ik al voor de kerstvakantie, met hulp, het leven eens goed bekeek. Wat kan er anders? Dat is altijd de moeilijkste vraag. Het MOEST anders.

De jaarkaart voor 2024 is Kracht, en dat is een bijzondere kaart. Als je de Rider Waite Smith zou pakken dan zien een dame die heel sereen de bek van de leeuw sluit. Maar wist je dat er ook een versie bestaat waarbij de bek van de leeuw juist open wordt gehouden? Dat is de Builders of the Adytum versie (zie hierboven) van Paul Foster Case. In deze versie gaat het er juist om dat de leeuw gaat spreken.

 

Deze versie wordt mijn jaarkaart. Diep in mij moet er iets gaan spreken. Is het mijn instinct? Mijn onderbewustzijn? Geen idee. Ik weet wel dat die leeuw de taal mag krijgen, en dat de dame juist helpt om de woorden te laten komen. Ik ben heel benieuwd wat dit mij gaat brengen.

 

Slow down.

You are going to be fine.

 

Dit jaar ga ik nemen om te verdiepen. Ik start niks nieuws. Dat is mijn allergrootste valkuil. Ik las deze blog en voelde meteen dat dit voor mij de weg was. Go deeper, not wider. Zaken afmaken en verdiepen. Dit gaat zowel prive lekker plaatsvinden als hier. Kijk maar wat we allemaal in huis hebben. Moet daar echt iets nieuws zijn? En hoe lekker is het om een boek voor bijvoorbeeld de tweede keer te lezen?

Want anders blijven er maar dingen bijkomen, en krijg je eigenlijk dat je alleen maar het verzamelen bent. Meer en meer.

 

Ik ga mijn boeken onderzoeken die ik nog niet gelezen heb.

Ik ga cursussen afmaken die ik wel gestart heb, maar niet heb door heb gezet.

Ik ga eindelijk de sokken afbreien die ik 2 jaar geleden heb weggelegd.

Ik ga mijn decks sorteren en eerst reviewen wat ik nu al in huis heb.

Allemaal dat soort zaken.

 

En weet je? Dat voelt als een bevrijding. Want alles waar ik mee bezig ben is er al. Er komt dan niks bovenop.

 

De blog die ik hierboven linkte is heel erg gericht op bulletjournalling. Dat is ook een grote liefde van mij. Hierdoor heb ik al een aantal lijsten gemaakt; alles wat er onaf is, de ongelezen boeken, de opleidingen en hoe ver ik ben. En toen werd het overzichtelijk.

Dit ga ik ook met Lucet doen. De agenda is al heerlijk gepubliceerd, maar er gaat zeker weten een heerlijke verdieping komen. Bijvoorbeeld bij de masterclass Qabalah. Die gaat niet 1 avond worden, maar 2. Maar ook de Tosti's en Tarot, het concept dat ik vorig jaar startte, is weer terug.

En mijn grote wens is om meer slow media te maken. Vaker bloggen, en iets met een podcast. Wees vooral niet bang dat je minder van me gaat zien!

We gaan dieper. Meer in verbindingl.

 

Ik ben hiermee ook voor mijzelf aan het beslissen hoeveel plezier ik haal uit alles wat ik doe. Wat ik wel leuk vind, en wat niet. Waar ik rust uit haal en wat niet. En daar ga ik me in 2024 op focussen. Dus ik stap vol optimisme het nieuwe jaar in, maar met een rustigere tred dan in 2023.

Samen met de tarot, en vooral met de kaart van Kracht.

 

Hoe zou jij dieper kunnen gaan dit jaar?

 

Liefs

Barbara

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marion Wever
5 maanden geleden

Goh, daar vraag je me wat... Voor mij geldt dat ik niet teveel dingen tegelijk moet oppakken. Ik wil té veel. En alles waar té voor staat ..
Nu eerst de opleiding van Lunadea afmaken. Vooral verder gaan met de tarot. Straks mijn kruidentuin weer gereedmaken voor een volgend seizoen. ik denk dat ik daar druk zat mee ben. Mijn jaarkaart is de Keizer en inderdaad, ik mag wat meer structuur aanbrengen en niet rond rennen als een kip zonder kop. hihi
lieve groet,
Marion