De UK Tarot Conference: The Haul

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 om 16:07

 

Wat koop je als je al veel hebt? Dan wordt je steeds kritischer!

Ik had voor london al besloten dat ik het niet al te gek wilde maken dit jaar, en had mezelf twee regels opgelegd: a) een deck of boek moest echt een aanvulling zijn op mijn verzameling en b)het moest echt bruikbaar zijn.

 

Met deze twee regels in mijn achterhoofd struinde ik twee dagen langs de standjes van verkopers/deck makers tijdens de UK Tarot conferentie zelf en bezocht ik mijn favo boekenwinkels in London.

 

En die twee regels? Die hielpen. Want deze vrouw werd heul kritisch. En ik had ook heel speciaal een spaarpotje gemaakt voor London, wat ook hielp met het budget in de gaten houden.

 

 

Zo maakte ik in 1 klap mijn Andrea Aste collectie compleet. Vorig jaar was hij ook op de conferentie maar had hij nog niet zijn deck in print. Dit jaar wel! Hij stond tussen de tafeltjes, dus ik ben met hem een praatje aan gaan knopen en wauw, zijn deck is prachtig geworden. De kaarten zijn heerlijk in comic stijl getekend en vertellen het verhaal van een alchemist op reis. Het bijbehorende boek leest als een graphic novel. Ik ben er vorige week in begonnen maar was toen nog helaas te ziek om het goed te kunnen volgen (ik heb wat meer concdentriatie nodig bij graphic novels in vergelijking tot normale boeken). Maar het ziet er prachtig uit.

Ik kocht de samenwerking tussen John Matthews (de wederhelft van Caitlin Matthews, dit is een power couple in tarot/lenormand land, zij hebben prachtige decks gemaakt) in de vorm van de Tarot of Light and Shadow. Een heel bijzonder deck waarbij er een donker en een lichte versie van elke kaart is. Ik denk dat ik al die kaarten op een hoop ga gooien en en eens ga kijken wat dit me gaat brengen in readings.

 

 

En ik nam de ubercute Lilliput tarot mee. Deze had Andrea vorig jaar al, maar heb ik toen niet meegenomen. Ik denk dat ik toen nog niet gecharmeerd was van zijn stijl. Nu kon ik het niet laten. Wat een schatje!

Ik appte de foto’s naar mijn dochter, en die vond het zo cute dat ik haar vroeg of zij ook dit deck wilde. De jongedame heeft dus haar eerste tarot deck! Ik laat het aan haar om te vragen aan mij hoe ze er mee kan werken. Ze was er heel blij mee, en ik ben stiekem best wel trots op mijn 12-jarige. Ik ben benieuwd wat ze er mee gaat doen.

 

 

Op de tweede dag was er een hele lieve en leuke dame die een praatje had over bloesemtherapie combineren met de tarot. Ook zij was de artieste van een deck. Een deck dat in al zijn eenvoud kracht in elke kaart laat zien. Op de kaarten zien we alleen vormen, en de maakster van dit deck, Bell Senlle, nodigt ons uit om de kaarten in een reading te laten overlappen, ons te laten puzzelen met de vormen en hierbij te visualiseren wat er in ons op komt. Ook deze ging meteen open om te gebruiken!

Maar dat niet alleen, zij zat bij mij aan tafel! En ik vroeg haar of ze mijn boekje wilde signeren. Ik hoop dat je het kunt lezen maar het een heel lief berichtje:

"Barbara

I really hope these images bring clarity and surpises to your interpretations.

Keep smiling as you do

The world will smile you back

Amor,

Bell Senlle"

 

Ze was echt een schatje. Later heeft ze me ook laten zien hoe je deze kaarten aan elkaar aan kan laten sluiten en over elkaar heen kan schuiven voor interessante beelden om goed op te reflecteren.

 

 

Het eerste deck dat ik kocht, en meteen open maakte was The Spheres of Heaven Tarot van een samenwerking tusen een viertal artiesten. Ik las ‘Kabbalah’ en ‘esoteric lore’ op de acherkant en ik dacht; “die moet ik hebben!”. Ook hier zijn de kaarten in een soort van comic stijl getekend, maar ik was meteen verkocht. Dit deck heb ik de eerste dag van de conferentie heerlijk gebruikt.

Prachtige mensen zijn er op het deck geschilderd, en de 'pips' zijn net zoals in de Thoth tarot (dat vind ik al heel cool). Maar zo fijn dat dit deck inclusief is, en dat er maar liefst 3 versies van de Geliefden in zitten. Ik vind ze echt supermooi. Ze stralen.

 

Qua boeken hield ik het rustig. Ik had niet heel veel ruimte om spullen mee te nemen, want ik won ook nog een fles wijn bij de goede doelen veiling op de eerste avond van de conferentie, maar voor de tarotboekenkast heb ik een boek over de hofkaarten (grijp je kans als je een boek over de hofkaarten tegenkomt!) en het laatste boek van Rachel Pollack. Want zij is er helaas niet meer.

 

Ik geniet van de mooie tarotzaken die ik meemaakte in London. Het mooie van de conferentie is dat je de makers ook echt ontmoet en dat je met ze kunt bomen over de tarot bij een drankje. En het levert ook nog eens handtekeningen op! Mijn hoop is dat we in Nederland dit volgend jaar bij onze tweede tarotconferentie daar nog meer van mogen zien aan jou. Want het is echt zo awesome.

Mijn tweede hoop is dat er ooit eens een goede occulte boekenshop zijn plekje gaat vinden in ons kikkerlandje… De drie in London zie ik voorlopig niet meer!

 

Wie o wie opent hem?

 

liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.