Nog ff rustig aan..

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 17:23

De tijd vloog voorbij van deze eerste maand van 2024! Holy moly, het is alweer februari.  Hoe was de maand voor jou? Voor mij was het echt wel een reflectie maand en op een slakkengangetje proberen het 'leven' door te gaan. Maar ik ben best wel trots op mezelf. Ik ben weer onderweg met een groep keileuke studenten die heerlijk bezig zijn met de tarotkaarten, en ook de eerste workshops zijn weer gedaan. Ik had er echt wel weer zin in.

Aan de andere kant heb ik ook pas op de plaats gedaan deze maand zo achter de schermen. Mijn eigen mentale gezondheid heeft steun nodig al een tijdje, en nu eindelijk begint het de juiste richting op te gaan. Maar ik ben er nog niet. Ik moet streng zijn voor mezelf. Om 16:00 echt de laptop dicht doen. Minder werk mee nemen van school. En rust pakken waar dat gaat. Rustig aan.

 

Langzaam aan breng ik ook meer verdieping in mijn routine aan, en nu zo wekelijks pak ik in plaats van een tarot- of orakelkaart een I Ching kaart. Ik heb nog niet zo'n goed idee hoe het allemaal werkt officieel (want dat moet met muntjes en dan moet je daar de strepen uit bepalen) maar met het vintage I Ching deck en het boek gaat het best. De teksten zijn prachtig en geven me stof tot nadenken.

Maar stilzitten kan ik dan weer niet. Echt nooit gekund! Dus ik ruimde op. Mijn boeken zijn deels weer netjes gesorteerd, en alle Thoth/Aleister Crowley boeken staan heerlijk bij elkaar. eze keer heb ik nu ook alles wat ik heb aan oosterse spiritualiteit heerlijk bij elkaar gezet. Ik hoop de komende maand tijd te hebben om mijn orakel- en tarotdecks te sorteren en uit te mesten zodat dat ook weer netjes is. Dat geeft echt wel een lekker gevoel als je zo in een oogopslag kan zien wat je hebt!

Door het niet zo goed alles in de smiezen hebben waren er deze donkere dagen ook een paar planten die het echt niet meer leuk vonden. Ik ben wat dat betreft nog een slechte plantenmoeder want die gooi ik echt in de groene bak en vervang ze. Het was hoognodig om weer goed te kijken waar wat past qua licht en in plaats van 2 planten op de kast hebben we nu deze knapperd die heerlijk mag uitwaaieren. De plant voorheen was echt een plant die meer licht nodig had en dat krijgt hij helaas niet op deze plaats. Dan maar een andere plant!

Bij meer rust nemen hoort ook goed voor je lijf zorgen, niet waar? Ik zei het vandaag nog tegen een Tosti-deelnemer; ons lichaam is onze tempel. En dat vergeten we maar al te vaak. Snel de lunch tussendoor, even hap snap een snack. Ik mag al niet veel door mijn darmproblemen, dus de lunch is al de afgelopen maanden (zeker als ik thuis ben) even een iets meer creatief iets. Plus dat ik ook echt ga zitten met een boek of een serie. Geen laptop.

Ook tikte ik een prachtig deck op de kop: de Somnia Tarot, samen met een bijzonder Lenormand deck. Beiden zijn wat donkerder wat ik heerlijk vind. De Somnia tarot stond al een jaar op mijn lijstje, maar ik kon de prijs echt even niet verantwoorden voor een indie deck. Ook omdat ik niet zeker wist of ik het wel een leuk deck verder zou vinden. Maar gelukkig voor mij stond hij bij Koppenhol voor korting en heb ik hem mezelf cadeau gegeven. Dit deck ga je veel vaker zien op de Instagram denk ik zo.

Het Lenormand deck heeft de sfeer van Russische en Oost Europese sprookjes. Er is zelf een Baba Yaga kaart! Omdat ik nu meer met Lenormand doe en daar binnenkort (ja ja zeker weten!) een cursus van ga geven vond ik het tijd voor even een totaal ander Lenormand deck dan de poezelige kaartjes die je overal en nergens ziet. Ik heb er mega veel zin in om mee te gaan werken.

En natuurlijk staat mijn eigen tarotstudie niet stil. Ik had nog een volle envelop (jawel, dit komt met de fysieke post uit Amerika) om door te werken en daar ben ik bijna door heen. Dit is heftige kost, dat hele BOTA gebeuren. Het gaat niet zo zeer om de betekenissen van de kaarten, maar vooral wat de kaarten met jezelf doen. Daarnaast mag ik ook eindelijk beginnen met de kaarten te kleuren en heb ik mijn Dwaas af. Mag ik hier wat van delen van deze lessen? Nee, eigenlijk niet. Het is toch echt wel een besloten mysterieschool en al ben ik niet van de gatekeeping/geheimhouding; als je geïnteresseerd bent in wat de BOTA doet, stuur me gerust een mailtje. Maar ik kan de lessen niet met je delen. Die moet je echt zelf ervaren!

 

Januari was een maand waar ik nu eigenlijk met een goed gevoel op terug kijk. Er is hier in de persoonlijke hoek een hele hoop gebeurd in goede zin. Een hoop realisaties. Waar ik hoop van krijg voor de toekomst.

 

Hoe was jouw start van 2024?

 

liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.