Een tarot deck interview - kennismaken met je allernieuwste deck

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 16:56

Plof!

Je springt op, je nieuwe tarotkaarten zijn gearriveerd!

Mijn nieuwe Terra Volatile tarot kwam door de brievenbus :)

Oooo de heerlijkheid als er een pakketje op de mat valt, met daarin een nieuw speeltje.

Ik word daar ongelofelijk blij, de dopamine rush is heul hoog dan. Flutters in mijn buik terwijl ik de schaar pak om voorzichtig het pakketje open te maken.....

 

Het moment dat je het plastic voorzichtig van het doosje afhaalt. En open maakt. De kaarten er uit schuift.

En de eerste blik werpt op je kaarten en ze door je handen laat gaan. Heeeeerlijk.

 

En dan; de eerste keer schudden. Chef’s kiss.

 

Ik moet wel eerlijk zeggen dat me dit niet altijd overkomt. Maar wel in 99% van alle gevallen.

 

Daarna ga ik echt een moment zitten met de kaarten. Een rustig moment. Om de kaarten te interviewen. Klinkt gek, maar is heel nuttig!

 

Wat ik doe tijdens zo’n interview? Het deck als het ware tegen me praten.

 

Het eerste dat ik doe is het beeld in me opnemen. Hoe voelen de beelden? Herken ik ze? Voel ik een connectie? Hoe ziet het verschil tussen het grote en kleine arcanum er uit? Zie ik alle visuele details die ik wil zien in de kaarten?

Dit is echt het eerste wat ik al-tijd doe!

 

Het tweede, wat ik echt ook enorm belangrijk vind, is hoe de kaarten fysiek voelen. De grootte van de kaarten en de stapel (ik heb kleine handen…), hoe het voelt om ze over elkaar heen te schuiven, hoe dik of dun het karton is. Of ze wel of niet aan elkaar plakken. Echt even het in mijn handen hebben.

 

En als derde bepaal ik voor welke soort situaties dit deck dan geschikt is. De ‘donkere’ decks waar ik een voorliefde voor heb,

 

Vervolgens ga ik het deck tegen me laten ‘praten’.

Ik ga eerst het deck heel goed schudden. Dit doe ik door de kaarten een voor een af te pakken en dan telkens als ik een kaart gepakt heb de steeds groeiende stapel te blijven schudden.

 

Daarna pak ik 3 kaarten. Aangezien de kaarten alleen maar via zichzelf kunnen praten vraag je het volgende aan ze terwijl je de kaarten omdraait:

Kaart 1 “Wat is je sterke kant?

Kaart 2 “Wat is je zwakke kant?

Kaart 3 “Wat ga ik van je leren als we gaan samenwerken?”

 

 

Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo zijn er ook genoeg tarot gebruikers die gaandeweg aanvoelen hoe een deck in elkaar steekt. Een van mijn volgers had ook een briljante tip; per deck een schriftje en bijhouden wat het deck je vertelt en hoe het aanvoelt! Ook kun je er voor kiezen om het deck eerst uitgebreid energetisch te reinigen door het in het maanlicht te leggen of te bewieroken en dan te gebruiken.

 

Belangrijkste is; neem een momentje voor een nieuw deck. Je wilt echt een bandje kweken met de kaarten en veel plezier uit het samenwerken met je kaarten halen!

 

Heb jij een bepaald ritueel voor een nieuw deck?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.