Dagelijkse tarot en een band krijgen met je deck

Gepubliceerd op 12 mei 2022 om 15:28

Ja hoor.

Ik ga de dooddoener zeggen.

Maar weet je: je zal er toch echt aan moeten geloven.

 

Om een goede band met je tarotkaarten te krijgen is aandacht aan ze geven het allerbelangrijkste. Input is output!

 

"O nee" hoor ik je denken. "Moet het elke dag?"

 

Voordat we in de paniek schieten, laat ik vooral voorop stellen dat ik en mijn tarotkaarten al helemaal blij worden (als ze iets zouden kunnen vertellen ;) ) op het moment dat ik ze aanraak en dat ik ze schud. DAT is al een moment.

 

Wil je ECHT investeren in je kennis van de tarotkaarten dan heb ik twee mooie tips voor je om voor jezelf te kijken hoe je die in je dag kunt integreren.

 

Adem in, adem uit.

 

Tip 1: In de ochtend of in de avond is net zo goed

Heel veel boeken/websites raden aan om in de ochtend een kaart te trekken. Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik heb alleen op (een deel van) mijn vrije dagen tijd om echt 's ochtends iets met de tarot te doen. Dus in de avond is ook prima!

 

Trek een kaart in de ochtend om je voor te bereiden op wat je mee neemt die dag. Door welke bril mag je kijken vandaag? Welke mantra ga jij in je hart mee laten bewegen?

Trek een kaart in de avond om te reflecteren op hoe je de dag beleefd hebt. Heb je aandacht gegeven aan wat er op de kaart staat? Is dit nog een wijze les voor jou?

 

Tip 2: Less is more

Ik had afgelopen maandag een korte discussie met een van mijn cursus-deelnemers over het aantal kaarten in een reading. Zij was van mening dat 1 kaart nooit genoeg kan zijn. Maar weet je, echt waar. Zeker als beginner/net gevorderde, is 1 kaart he-le-maal voldoende. Kijk goed naar de numerologie. De kleuren. De activiteit op de kaart. De symboliek. Daar heb je voor een aantal dagkaartjes in de week, of bij een korte vraag echt genoeg aan. Trap niet in de valkuil door kaart na kaart na kaart te gaan trekken.

 

En doe je dit dan elke dag?

Nou ja, als je er een gewoonte van wilt maken dan is het verstandig om dit toch wel 3-4 dagen in de week te doen. Zodat je genoeg verschillende kaarten voorbij ziet komen kunt oefenen met de betekenissen. Jaag je partner en kinderen weg. Steek desnoods voor die 2 minuten even ergens een kaarsje aan of schenk een lekker kopje thee.

 

Je ben het waard!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.