Tarotlegging 'De teugels relaxed strak houden'

Gepubliceerd op 27 augustus 2022 om 10:03

Zit je alweer in de sneltrein van je werk zo na de vakantie?

Lijkt die rustige vakantie alweer mijlenver weg? (Het zou ook zomaar kunnen zijn dat je misschien nu nog op vakantie bent, geniet er van!)

 

Het is de afgelopen 20 jaar dat ik nu echt een werkende ben het er eigenlijk niet rustiger op geworden. We MOETEN zo veel.

 

Niet alleen werk, maar ook thuis zijn er verwachtingen. En wat denken we van FOMO (Fear of Missing out) waardoor we eindeloos aanwezig zijn op social media.

 

Zeker als je net als ik weet net begint dan kan het voelen alsof je echt in een maalstroom meegenomen wordt, en ik weet niet hoe het met jou is, maar ik verzet me daar hevig tegen. Ik probeer dan ook heel strikt mijn grenzen te bewaken, ook al vind ik dat zo ongelofelijk lastig!

We mogen ont-moeten. Ik vind dat zo’n prachtige woordspeling!

 

Daarom deze tarotlegging. Met deze legging kijken we naar waar we onze kracht uit kunnen halen om er voor te zorgen dat we zo na de vakantie de eigenschappen waar we sterk in zijn, in te zetten om juist de teugels van het leven wat meer naar ons toe te trekken. Niet te heftig, maar juist echt weer controle voelen. Daarvoor moeten we dus iets loslaten maar ook iets aanpakken.

 

De andere kant van deze legging laat zien hoe we de ontspanning kunnen zoeken en vinden.

Want net zoals Stephen Covey zegt “sharpen the saw” en Jack in The Shining “all work and no play makes Jack a dull boy” is het superbelangrijk om een balans te houden tussen werk en ontspanning. Makkelijker gezegd dan gedaan!  Iedereen roept het, iedereen kachelt vooral door. Maar we kunnen het blijven proberen. Ik weet hoe moeilijk het is, maar we moeten vooral blijven proberen!

 

Daarom heb ik een tarot legpatroon voor jullie gemaakt om even een momentje voor jezelf in te plannen, en juist NU om er voor te zorgen dat je niet krankjorem wordt van alles dat er weer van je gevraagd wordt.

 

Kaart nummer 1 staat voor wat je in je werk mag loslaten, wat je minder sterke kanten zijn

Kaart nummer 2 staat voor op welke manier je je werk juist kunt vasthouden, wat je sterke kanten zijn

Kaart nummer 3 vertelt hoe je jezelf het beste kunt voeden om meer energie te krijgen

Kaart nummer 4 vertelt over de valkuil wat juist veel energie wegzuigt.

 

Zorg heel goed voor jezelf. Je hebt recht op rust naast je werk. Neem die rust. Zeg dat ook tegen anderen of collega’s (man, dit is ook een wijze les voor mij!). Je bent het waard.

 

Ik wens je een ongelofelijk mooi weekend.

 

 

Meer lezen?

 

Een tarot deck interview doen

 

Een band krijgen met je deck

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.