Witch Folk Tarot - Sprookjesachtig

Gepubliceerd op 7 april 2023 om 11:31

Je weet wel van die decks die dan net even wat meer hekserig zijn? Dat je dan voelt alsof je in een sprookje zit? En dat het huisje in het bos van jou is?

Al best wel een tijd geleden struinde ik over Etsy, en kwam ik via via terecht bij Anna van Dark Synevyr (helaas is haar shop dicht, de link brengt je naar Instagram) en zag ik dit prachtige deck. Het is helaas niet verkrijgbaar, maar omdat het deze maand heksenmaand is voor mijn tarotchallenge op instagram, wilde ik dit tarotdeck toch wel heel graag in het zonnetje zetten! Elke week bespreek ik een van mijn hekserige decks uit mijn collectie.

 

De Witch Folk tarot is een donker deck, dat meer vertelt over jezelf verliezen in de natuur, maar ook over de volksverhalen en de sprookjes uit het land van origine van Dark Synevyr; Oekraine. Dit is natuurlijk de regio van onder andere Baba Yaga, en veel meer donkerdere verhalen als het gaat om folklore.

En dat zien we ook terug in de kaarten.

In het grote arcanum zien we in kleurige archetypen meer shamanistische ideeën, alsof je in de huid van die personen kunt kruipen om ze echt te beleven. De personages op deze kaarten zijn wat ongrijpbaarder, maar het hekserige straalt er zeker weten van af. Het is allemaal minder roze (helemaal mijn stijl!) en vertelt over dansen onder de maan, donkere goden/godinnen/wezens die ons in ons magisch werk kunnen bijstaan.

Wat ik ook vind van dit deck is dat het meer georiënteerd is op vrouwen, en dat is ook supercool.

Ik vind de kaart Gerechtigheid echt prachtig in dit deck. Zij IS Gerechtigheid, als een soort masker, en ze nodigt ons uit om in haar op te gaan.

In het kleine arcanum zien we nog meer symboliek die we niet gewend zijn. We zien dieren, we zien hele simpele tekeningen en dus is dit ook niet een deck waar je van uit kunt gaan dat je de standaard Waite Smith symboliek kunt gebruiken! Alles wat je hier ziet is echt alsof je midden in het verhaal van een sprookje zit en je allerlei magische wezens tegenkomt. Het is een ontdekkingsreis.

Ik heb het idee dat je dit deck wel intuïtief kunt lezen, maar dat je dan ook wel een beetje tegen je eigen grenzen aan gaat lopen van wat je ziet en snapt. Zorg er dus voor dat je goed in je basis staat qua kennis. Ik merk dat sommige kleine arcanumkaarten op zich prima te lezen zijn, maar anderen weer wat lastiger qua symboliek.

Zeker bij de hofkaarten heb je geen houvast en zul je of of heel goed je betekenissen moeten weten, of je gebruikt je intuïtie.

Is het een fijn deck om mee te werken? Zeker weten! Ik houd hier echt heel veel van. Ik verlies me in de plaatjes, en laat mijn fantasie lekker zijn gangetje gaan. Het deck zelf is van een soort linnenkarton gemaakt, wat aan de ene kant wat dunner is, maar aan de andere kant ook lekker soepel. Ik vind het wel jammer dat de kaarten in een fliptop doosje zitten, want ik ben daar niet zo handig mee. Bij mij scheuren altijd de inkepingen heel erg omdat ik het lastig vind om ze te openen.

 

Helaas is dit tarotdeck helemaal niet meer verkrijgbaar, maar Dark Synevyr is heel erg bezig met andere decks die er prachtig uit zien. Ik kan je zeker aanraden om eens haar andere werk te bekijken!

Wat denk jij? is dit een deck voor jou?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.