The Weiser Tarot - Oud in een nieuw jasje

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 16:53

Tijdens de Paranormaal Alternatief Beurs heb ik praktisch maar 1 deck gebruikt: De Weiser tarot. Ik wilde geen standaard Waite Smith meenemen, want ik weet dat mensen hem soms maar saai vinden. Plat.

Maar ik weet ook dat ik een herkenbaar tarotdeck moest meenemen. Ik laat een client altijd een foto maken van de reading, zodat ze thuis ook nog even kunnen googlen naar de kaarten. Dat vinden zij fijn en ik vind het ook altijd fijn als ik ze iets tastbaars kan meegeven.

Vorig jaar kwam ik de Weiser Tarot tegen op Instagram. Het deck werd aan alle kanten bejubeld om zijn kleuren. Maar dat niet alleen: ook voor zijn inclusiviteit.

Op de oude/originele Waite Smith zien we alleen maar 'blanke' (caucasische) mensen. Echt alleen maar. Dat is ook niet gek, aangezien het deck in 1909 werden gepubliceerd door de uitgeverij Rider. Zie je wat ik ook hier doe? Ik zet Rider niet meer voor Waite Smith. Er wordt opgeroepen om vooral de artiesten achter een deck hun naam te noemen, in plaats van de uitgeverij. Die maar heel weinig aan het creatieve proces bijdraagt. Ik vind het een goed inititatief!

Dus vorig jaar, toen ik dit deck voorbij zag komen, waagde ik de sprong. Want ik zag niet alleen positieve posts, maar ook een flink aantal negatieve posts. Dat de kleuren te flets waren, dat Weiser te hard probeert om inclusief te zijn etc etc.

 

Het deck kwam ergens net voor de Reis van de Dwaas waar ik al decks voor had uitgezocht dus eigenlijk kreeg hij maar weinig aandacht. Maar af en toe popte hij op en heb ik hem ook bij een de workshops voor de jaarlegging en bij de Winternachten gebruikt. Mensen waren verbaasd! Wat is dat deck? Wat ziet het er cool uit!

En de grotere verbazing als iemand doorhad dat het toch echt echt de ouderwetse Waite Smith is. Boem.

Dat is ook meteen de kracht van dit tarotdeck. Dit is nou echt een deck dat ik ook voor een beginner zou aanraden. Want heel, heel veel mensen knappen af op die originele Waite Smith. Logisch!

Deze is fris en fruitig.

En slim van Weiser. Want US Games, de andere grote tarotkaarten uitgever, heeft het alleenrecht op een aantal kleursamenstellingen. Dus Weiser pakt hier meteen een gat in de markt door dit deck modern en fleuriger te maken.

 

Wat zal ik verder hierover vertellen? Je weet wat je krijgt qua symboliek. Alles qua tekeningen is helemaal hetzelfde in vergelijking met de originele Waite Smith. Maar de kleuren maken dit deck echt fantastisch. Er is zoveel meer leven in de kaarten dat de kaarten meer en meer aanspreken. En: elk element is nog meer, nog veel meer, in de kleur van het element zelf gemaakt. Blauw voor bekers, oranje/rood

Ik vind het fantastisch dat de personen ook alle huidskleuren van de wereld hebben. Dit is hoe de wereld in elkaar steekt. Dit is wie wij zijn.

Als ik het deck in mijn handen neem word ik er ook alleen maar blij van. Het zit in een prachtige stevige doos, die de komende 10 jaar mijn tas echt wel gaat overleven (die dozen hebben echt wel te lijden bij mij haha).

Er zit ook een top boekje bij! Niet heel veel over de betekenissen, maar wel een aantal legpatronen en een hele lijst met aanbevolen boeken.

 

En de kaarten zelf? Heerlijk karton. Ik kan hier heerlijk mee overweg. Ze gaan een beetje naar je handen staan, maar zijn goed te plooien na een casino riffle shuffle. De kaarten zijn glad, maar maken een beetje geluid tijdens het schudden omdat ze dikker zijn dan de standaard Waite Smith.

Dit is een deck dat naar mijn mening perfect is voor dagelijks gebruik.

Aanrader? Zeker weten.

Ben jij een beginner? Geen zin in de saaie Waite Smith? Dan is deze voor jou. Je kunt hem bestellen voor 26,95 wat echt een hele goed prijs is bij Tarot.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.