Mijn favoriete tarotdecks van 2022

Gepubliceerd op 22 december 2022 om 17:36

O jongens, wat is dit jaar snel gegaan! En man wat is er een hoop moois in de tarotwereld. Zoveel kunst, zoveel mooie afbeeldingen. Het is echt fantastisch. Maar; ik moest gaan nadenken over mijn favoriete decks en mijn meestgebruikte tarotdecks. De tarot is nog meer in mijn leven gekomen het afgelopen jaar. En om eerlijk te zijn: dit was dus officieel jaar nummer 1 van Lucet in Aurora Tarot. En wat heb ik een plezier gehad om tarotmoois met jou te mogen delen.

In deze blog neem ik je langs een aantal decks die diep in mijn hart zijn gaan zitten. Naast de normale RiderWaiteSmith, de Thoth tarot en de Osho Zen tarot. Want die drie zullen nooit meer uit mijn hart verdwijnen!

De zeven decks van 2022 zijn allemaal anders. Ik zie in ieder geval niet veel overeenkomsten tussen ze, maar dat betekent ook dat mijn smaak mega-divers is! Maar wat maakt ze mijn favo decks van 2022? Eigenlijk is dat heel simpel: hoeveel ik er mee gewerkt heb. Dit zijn voor het grootste deel decks die ik NIET voor readings voor cliënten gebruik, maar wel heel vaak voor inspiratie posts gebruik heb, voor persoonlijk gebruik of voor de zondag readings op Instagram.

De Pagan Otherworlds Tarot van Uusi Design leefde al een tijdje in mijn huis. Ik kocht hem in 2021 maar werkte er dat jaar praktisch niet mee. De kaarten landden niet om een of andere manier. Maar in 2022 ging ik ze meer en meer gebruiken. De afbeeldingen zijn wat mystieker dan ik toen nog gewend was, en ook had ik op de kleine arcanum kaarten eerst te weinig grip omdat ik de RWS symboliek miste. Maar toen ik eenmaal de Marseille tarot indook en dit deck wat meer liefde begon te geven is dit tarotdeck heel hard bij mij gaan groeien. Nu pak ik dit deck er heel vaak bij, maar vooral voor persoonlijke dagkaarten en grotere readings.

Het deck in de foto hierboven zal voor mij steeds meer emotionele waarde gaan krijgen. Dit deck kreeg ik van mijn ouders voor mijn verjaardag. Hoe ik het ook probeer uit te leggen, in een notendop vinden ze mijn spirituele ontwikkeling maar bijzonder/raar (vul zelf maar in). En dit jaar vroeg ik voor het eerst decks voor mijn verjaardag. Van zowel mijn ouders als mijn schoonmoeder kreeg ik er eentje, maar dit deck is zo heerlijk rustig en sereen. The Spacious Tarot is een warm en inspirerend tarotdeck. Hele 'simpele' afbeeldingen die een megagevoel oproepen. Deze artieste heeft als het ware de essentie van de RWS genomen en daarom heen een eigen kaart gebouwd. Kijk maar eens naar de negen van Pentakels en de Dwaas. We weten allemaal dat bij de Negen van pentakels de tuin het belangrijkste symbool is. En bij de Dwaas is dat het ravijn waar de Dwaas in gaat stappen. Dit heeft ze zo enorm goed gedaan!

Eerder dit jaar schreef ik een review over dit bijzondere deck van Credo quia Absurdum ; het Volatile tarot. Geen deck voor beginners. Echt niet. Dit is een deck waar je met een vergrootgrals voor gaat zitten en dan dagenlang alle details van kunt bekijken. Het zijn 94 (ja je leest het goed) kunstwerkjes an sich. Dit deck zit megavol mystiek, alchemie, kabbalisme, donkerheid. Heer-lijk. Als ik heel eerlijk ben is dit een tarotdeck wat mij als persoon heel goed beschrijft.

In oktober ging ik voor het eerst in mijn eentje over de grens naar een tarotconferentie. Helemaal alleen met de trein naar London. En alleen overnachten in een hotel. En zelf mijn dagen uitstippelen. Het was fantastisch! Volgend jaar ga ik weer. Wat ik daar onder andere van meenam was dit superschattige, megakleine RWS deck. Dit mini-deckje leeft dus sinds die conferentie regelmatig in mijn tas als ik een deck mee wil nemen, Het is echt fantastisch hoe goed het RWS tarot deck in zo'n klein formaat nog steeds supergoed te gebruiken is. Mocht je een mini deck zoeken dan raad ik je enorm aan om dit Radiant Wise Spirit deck aan te schaffen! Het past makkelijk in een kleine schoudertas. Zo mini.

Ook kwam ik dit jaar echt wat Nederlandse decks tegen. Ik heb aardig wat tarotdecks, maar orakeldecks, daar ben ik niet zo heel erg van. Ik heb er wel wat, maar pak vaak liever de tarot. Toen ik achter het bestaan van de Orakelmeisjes kwam en dit orakeldeck voorbij zag komen was er meteen een klik. Heerlijk tongue-in-cheek, direct, schunnig. Alles. Een orakeldeck dat je meteen in de vroege dag, en vooral als je chagrijnig opstaat, je heerlijk even met je neus op de werkelijkheid drukt en je laat lachen om je eigen drama. Love it. Meer lezen? Ik schreef over dit deck ook een uitgebreid review!

Tsja. Last but not least. Een van mijn volgers op Instagram wees me op haar verjaardagscadeautje. De Boo tarot van Celia Melesville. OMG. Ik was verliefd. Maar ik wachtte even. En ik wachtte. En ik twijfelde. En toen was het september en kwam Halloween/Samhain er aan. En DAT was een goede reden om toch te gaan voor dit deck. Wat mocht ik heerlijke stories en posts maken met dit deck. En ik deed de Samhain readings voor mijn clienten. Het gave van dit tarotdeck is dat het echt wel lief, grappig en ontspannend is om te gebruiken. De kaarten lezen heerlijk weg en ja weet je, in elk kaart zit er gewoon supermooie details die een warme glimlach op je gezicht toveren. Heerlijk. Echt genieten.

 

 

Lief mens, wat was 2022 een bijzonder jaar. Mijn wens is dat je heerlijk rondsnuffelt bij mijn reviews en ziet dat de tarot prachtig is. En dat jij er ook van gaat genieten!

Twijfel je over een deck? Stuur me gerust een berichtje om mijn advies te vragen.

Wat is jouw favo tarotdeck van 2022?

 

Heel veel tarotmoois toegewenst voor 2023!

liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.