The Antique Anatomy Tarot

Gepubliceerd op 8 december 2022 om 13:47

Vandaag wil ik een prachtig modern deck met jullie delen. Eentje die al heel lang op mijn verlanglijstje stond, maar slecht verkrijgbaar was, en waarvan ik wist dat er ook veel nepdecks van in omloop waren.

Ik moest dus geduld hebben. Maar op een gegeven moment kwam hij weer voorbij en drukte ik deze keer op de juiste plek op de juiste knop.

Als je net als ik van wat zwartere kunst houd, niet vies bent van een beetje biologie en een nerd bent als het gaat om de tarotkaarten dan is dit deck voor jou!

Het Antique Anatomy Tarot is in een woord prachtig. Van deze tijd. Een frisse kijk op de tarot. Met hele andere symboliek. En dat is ook meteen de uitdaging.

Dit deck is een lieveling van vele Insta tarot readers, vooral vanwege de schoonheid van de kaarten.

 

Claire Goodchild, de artiest van dit deck, heeft naam en faam gekregen door haar Memento Mori Orakel deck/Lenormand  en haar eigen stekje Black and the Moon waar ze nog meer moois en ook haar prints verkoopt.

Ik houd enorm van oude boeken. Van die oude botanische tekeningen met netjes aangegeven welke onderdelen planten hebben en met van die detail tekeningen van bijvoorbeeld zaden. Heerlijk! Als ik ooit een eigen werkkamer heb, dan ga ik zeker weten dat soort prints ophangen.

Deze tarot heeft hetzelfde gevoel.

 

Heerlijk oud. Negentiende eeuwse prenten, dat zijn het ongeveer.

Voordat ik echt helemaal los ga met complimenten wil ik je langs het grote arcanum en het kleine arcanum van dit deck meenemen.

In het kleine arcanum zien we de zwaarden (blades), staven (rods), munten (coins) en bekers (elixirs). Alleen het laatste element is echt heel anders. In deze kaarten zie je bijvoorbeeld flesjes van medicijnen die de rol van de bekers hebben overgenomen.

De kaarten zijn speels, maar voor wie echt de symboliek nodig heeft van de Rider Waite Smith? Helaas, die is niet te vinden. Je moet dus echt goed weten welke kaart je voor je neus hebt. Dit is een deck in de zogenaamde ‘pip’ stijl waarbij je net zoals bij de Marseille tarot en andere pre-Rider Waite Smith decks alleen maar de elementen ziet en de aantallen. Alleen de hofkaarten zijn 'personen' die Claire heeft weergegeven met schedels.

Het grote arcanum is echt fantastisch. Daar zit wel aardig wat symboliek van de RWS (niet bij alle kaarten) terug in te vinden, maar wat ik echt heel gaaf vind is dat het gevoel dat de kaarten oproepen toch hetzelfde zijn als bij een standaard deck. Dat heeft de artiest heel mooi gedaan. Als ik daar een een voorbeeld van mag geven dan zie je duidelijk bij de Ster echt dat warme energie gevoel. Maar. Ook hier; ken je kaarten!

Kijken we nog even naar alles er om heen; de Doos is heerlijk, maar zal het denk ik in mijn handen niet lang overleven. Ik ben zo onhandig met soort grote dozen, maar ik weet van te voren dat ik op een gegeven moment de kaarten misschien in iets anders moet bewaren. En toch; een hele mooie verpakking.

 

Het boekje is heel bijzonder. Claire heeft niet alleen de betekenissen in het boekje genoteerd, maar ook de relatie tussen de tarot en de astrologie en kleuren en daarnaast ook tips voor het gebruiken en reinigen van het deck. Dit is nou echt eens een compleet boekje! Wat ik ook een voordeel vind is dat het boekje net wat groter is, zodat het ook na wat gebruiken eindelijk eens open blijft liggen. Bij andere decks, waarbij het boekje in het kleine doosje zit, moet je echt het boekje openhouden (of op zijn kop leggen) als je hem even niet gebruikt.

 

De kaarten zelf zijn wat dunner karton, en daar maakte ik me eerst wat zorgen om. Tijdens het schudden merkte ik dat dat echt niet hoeft. Een bridge shuffle, daar moet ik voorzichtig mee zijn, maar normaal schudden kan echt wel zonder dat de kaarten gevouwen worden.

 

Het Antique Anatomy Tarot is een prachtige aanvulling op mijn collectie. Ga ik dit deck voor readings voor anderen gebruiiken? Misschien met Halloween, maar daarbuiten niet. Ik kan mijn clienten niks laten zien van symboliek en daar is dit dit deck dus niet geschikt voor. Is dit deck dan echt wel wat extra’s? Ja wel, samen met het boekje is dit echt wel een waardevolle uitdaging om eens goed te kijken hoe mijn kennis is van de astrologie, kleurenleer en nog wat andere zaken die Claire beschrijft in haar guidebook.

 

Ik kan dit deck echt aanraden, ik ga er heerlijk op mediteren.

 

Wat vind jij? Welk gevoel krijg je bij dit deck?

Ik hoor graag je mening!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.