The LightSeer's Tarot

Gepubliceerd op 22 oktober 2022 om 17:21

Het heeft heel heel lang geduurd voordat ik dit deck aanschafte. Ik weet echt niet wat me tegenhield.

Misschien omdat ik het deck heel vaak voorbij zag komen? En ik niet helemaal zeker was van mezelf dat ik het kleine arcanum cool vond? Anyhoo, naar aanleiding van een tarotstudent van mij die met dit deck werkt heb ik hem toch aangeschaft.

En man. Ik ben flabbergasted.

Het Light Seer’s Tarot of de Lichtzienerstarot is een deck dat een gat opvult in de tarotwereld die schreeuwt om een moderne versie, met mensen zoals we nu zijn, van de Rider Waite Smith.

Chris-Anne is een artiest van Hay House Books, en heeft veel verschillende decks. Zo is zij ook de artieste van de Muse tarot en de Sacred Creators Oracle. Haar stijl is wat dromerig maar wel recht voor zijn raap. Daarnaast is zij ook business coach. Ik vond het wel heel cool dat ze dat combineert met haar Sacred Creators Oracle die ze speciaal voor ondernemers heeft ontwikkeld zodat zij door nieuwe inspiratie gaan vliegen. Ik denk dat dat een deck is waar ik over ga nadenken!

Hoe voelt het Light Seer’s Tarot?

Ik heb serieus het deck opengemaakt samen met de student tijdens haar les en hebben we gekeken naar wat zij al wel begreep van het deck en wat voor haar wat meer hints nodig had.

Terwijl ik door het deck heen bladerde kwam er iets te vaak een positief geluid of een ‘ooooo’ uit mij of ‘gaaf!’ . Nou dan weet je het wel!

Hoe is het deck opgebouwd? Ik kan alleen maar zeggen: elke kaart is een mini kunstwerkje. Ik ZIE echt dat er aandacht is besteed aan de invulling van elke kaart.

In het grote arcanum zien we een prachtige kaarten waarin ZO VEEL emotie zit. Elke kaart, daar spat het er van af. Heel gaaf om dat te zien. We zien hier niet heel veel symboliek, maar de basis is helder. Bij de Duivel zien we dat de Duivel de touwtjes in handen heeft van een poppetje op de kaart.

De Keizer heeft een schaakstuk vast. Hij gaat over de regels. De Hierophant zit onderaan de trap naar de hemel, en hij WEET de weg naar boven. Zie hem lachen.

De indeling van het kleine arcanum is ook echt fantastisch. Behalve de Zwaarden, is de indeling zoals bij de Rider Waite Smith. Voor de Zwaarden zien we nu dat Raven de hoofdrol spelen. Je mag heel goed op die Raven letten, want die vertellen het verhaal.

Ik vind het ook heel cool dat bij de munten er ook mooie gekleurde mandala’s worden gebruikt. En, als je de verschillende elementen bij elkaar legt dan zie je ook dat Chris-Anne elke elementgroep zijn eigen kleuren heeft gegeven.

De rest van de uitwerking is ook heerlijk. Het karton is lekker, de achterkant is mooi en rustig, het is een heerlijk stevige doos, en het boekje is een handig naslagwerk.

Ik SNAP waarom dit deck zo populair is. En ik moet eerlijk zijn: ik vind het jammer dat ik dit deck niet eerder aan mijn verzameling heb toegevoegd!

Bij dit deck heb ik ook een leuke legging ontwikkeld en gedaan, en die vind je HIER.

Als je dit deck hebt, of nog niet hebt, dit is een deck dat een ongelofelijk goed eerste of tweede deck is als je hem naast de Rider Waite Smith legt. Ik kan niet anders zeggen dan: fantastisch, de Light Seer’s Tarot!

Wat is jouw ervaring met dit deck? Welke kaarten zijn jouw favoriet?

Liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.