Queen of Wisdom Orakel // de Orakelmeisjes

Gepubliceerd op 10 september 2022 om 09:11

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met de Orakelmeisjes was een bericht dat voorbij kwam dat ze een speciale dag hadden waarbij ze lazen uit een van de orakels die zij zelf hebben ontwikkeld (het plantenorakel link toevoegen) en dat je meteen een tattoo kon laten zetten van diezelfde plant. Met van alles er om heen. Hoe cool is dat.

 

Ik ging ze volgen op Instagram (want dat gebeurt ;) ) en kwam er achter dat het heel gevatte dames waren. Heerlijk in mijn straatje. Recht door zee, maar op een schalkse manier. En gewoon eerlijk.

 

Ik heb lang getwijfeld of ik het Queen of Wisdom orakel bij hen zou kopen. Want als ik heel eerlijk ben vind ik hun stijl van tekenen niet passen bij ‘mijn ding’ zeg maar. Maar je weet hoe het gaat, je kijkt nog eens, en nog eens, en nog eens. En op een gegeven moment hak je een knoop door. Ik ben er zo eentje die eigenlijk nooit impulsief koopt en het allemaal even moet verwerken!

Ik was net te laat met het bestellen (jaja door die twijfel he) zodat ik de laatste batch met het speciale houten doosje had gemist, dus ik ging voor de pre-order. Dan maar even wachten! Ik weet niet of je bekend bent met pre-orders maar dan zeg je wel alvast dat je dat product wil kopen (en je betaald ook) maar het is dan nog in bestelling. Dus je krijgt het (veel) later dan dat je iets koopt dat beschikbaar is. Het is een soort van vertrouwen dat je dan afgeeft. Vind ik een mooi gebaar!

 

Het grappige is dat het deck dus verstuurt werd tijdens mijn vakantie! En eerdere ervaringen met de bezorgingsdienst heeft ons geleerd dat als je je pakketje dan of niet op tijd ophaalt of dat de bezorger zelf beslist (echt gebeurd!) dat het dan linea recta teruggaat naar de verzender. Ik heb dus het bezorgmoment 2x uitgesteld om er voor te zorgen dat we thuis waren om het pakketje op te vangen. En ook 2x kreeg ik al de mail of ik het deck wilde beoordelen op de site van de orakelmeisjes. Wat dus nog niet kon! Heel grappig.

 

Anyhoo, we gaan naar het deck. Mijn man pakte meteen het houten doosje voor ‘inspectie’ en vond het machtig interessant en leuk hoe het gedaan was. Als mijn man dat zegt dan is het ook echt leuk haha. Nee alle gekheid; heel leuk gedaan, eens een keer wat anders dan een tuck box of een flip doosje. Supermooi gegraveerd, perfect afgestemd op de kaarten en het deksel blijft ook netjes liggen door de uitsparing onder het deksel.

De kaarten zelf zijn qua formaat hetzelfde als een normaal kaartspel, maar het karton is wat dikker dan normale speelkaarten en er zijn 54 kaarten in dit deck. Om te schudden voelen deze kaarten helemaal goed. Ik ben niet bang om ze te vouwen en ze zijn ook niet te stug om mee te schudden. Heerlijk.

Het leuke is dat de achterkant en de voorkant qua sfeer mooi overeenkomen met elkaar, allebei een bos/blaadjes thema, en de naam op de achterkant geeft ook al aan dat je de kaarten op twee manieren kunt zien.

 

Wat ik daar mee bedoel?

 

De teksten en de plaatjes zijn los van elkaar te zien, maar passen ongelofelijk goed juist bij elkaar. Als de tekst gevat is (als in een zekere middelvinger) dan zie je dat ook terug in het plaatje. Recht door zee, en soms wat brutaal. In beeld en in tekst. Dus je kunt als je de kaart de ene kant bovenhoudt het beeld gebruiken, en de andere kant op juist de nadruk leggen op de tekst.

 

Daarnaast zijn de tekstjes op de kaarten zo. Enorm. Gevat. Echt superhumoristisch. Heel droog. Recht voor zijn raap. Heerlijk!! Je ligt in een deuk door de dubbelzinnigheid die sommige kaarten hebben. Echt fantastisch hoe de dames deze uitspraken verzameld hebben. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe ze inspiratie hebben gekregen, want hoe cool is het als je zoiets briljants als ‘Mijn lijf is heilig. Ik bepaal wat en wie ik er in stop. #floep’ Hahahaha. En de ‘F-bombs’ worden niet geschuwd.

Hoe cool is dit!?

 

Je zou met dit deck natuurlijk ook kunnen eenentwintigen of klaverjassen (heeft iemand dit al geprobeerd?) maar het is natuurlijk bedoeld als een orakeldeck.

 

Dit deck staat supermooi op zichzelf als je bijvoorbeeld een dagkaart wilt trekken, maar je kunt natuurlijk ook een extra kaart bij een legging trekken met bijvoorbeeld de tarotkaarten als mantra om in te spelen op de situatie of de vraag die je hebt. Met opgeheven kin. Schouders recht. Gezicht in de wind. Maar ook lief voor jezelf. Want dat is toch wel het doorlopende thema in dit deck. Je mag sterk zijn door vooral een hele hoop van je af te laten glijden. Met soms een dagje dat je lekker in jezelf keert. Wat ons allemaal gegund is.

 

Voor de Nederlandse tarot/orakelkaart community is het Queen of Wisdom orakel een prachtige aanwinst. En ik hoop met heel mijn hart dat we hier in ons kikkerlandje meer artiesten gaan krijgen die willen gaan bijdragen.

 

Want ik denk dat er nog heel veel talent te vinden is in Nederlands. De dames van de Orakelmeisjes hebben iets moois gemaakt, wie volgt?

 

Fijn weekend!

 

Barbara

 

PS ik zit net op de site te kijken, maar ik zie dat je ze zelfs als een soort van visitekaartjes kunt meegeven en dat de Orakelmeisjes dus mooie ruimte op de achterkant hebben gelaten om daar stickers met je logo op te plakken! Dubbel cool!

 

Meer lezen?

Dagelijkse tarot en een band krijgen met je deck

Review Ethereal Visions

Vijf keer 78 kaarten uittellen is een ding..

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.