Klotsende oksels....

Gepubliceerd op 3 juni 2022 om 18:19

Heel voorzichtig schuifel ik van de ene boekenkast naar de ander. Ik kijk om me heen…

Niemand die me in de gaten houdt?

Ik kantel mijn hoofd en kijk naar de titels. Ik vind het retespannend. Alle titels trekken me aan. Ik zie onderwerpen waar ik nog nooit van gehoord heb en ze laten mijn hart tintelen….

Waar ik sta? Als 17-jarige in de bibliotheek bij de afdeling “esoterie”. Ik rolde hier vanuit de volwassenen hoek (waar ik de boeken van Stephen King een voor een verslond op mijn 16e) spontaan eens. En daar scoorde ik mijn eerst tarot boek. Jongens, dit was pre-internet. Dat je nog de boeken moest opzoeken in een kaartenbak….

 

De stap hierna was naar de winkel voor een tarot deck. Ik moet hem ergens in Leiden gekocht hebben, het zou zomaar kunnen dat het de Kooyker aan de Breestraat was. En in zo’n boekenwinkel ben je helemaal op je hoede. Klotsende oksels.. Ze zouden me maar eens zien…. Met een rood hoofd bij de kassa, snel afrekenen en gaan….

 

In mijn studententijd was ik vaste klant bij Samsara in de Pieterkerkchoorsteeg, waar de boekenkasten tot aan het plafond vol stonden, maar het nog steeds heul erg spannend was om te shoppen. Spiritualiteit was toch iets dat echt van jezelf was, dat raar was, dat opgetrokken wenkbrauwen veroorzaakte toen ik vertelde dat ik het heksenpad op was gestapt.

 

Lang heb ik mijn mond gehouden.

 

Ook toen ik trouwde.

 

Maar nu echt niet meer. Ik WEET hoe lastig het is om jezelf af te vragen of je het spirituele MAG omarmen. Soort van angstig te zijn voor het oordeel van anderen. Als “wappie” gezien te worden. En ik zeg je: “Tuurlijk mag je dat omarmen”.

 

Jij bent wie je bent.

Jij voelt wat je voelt.

De connectie tussen jou en het spirituele.

 

Speciaal voor jullie, voor wie met klotsende oksels rondloopt en zich afvraagt of ze het aandurven doe ik een hele speciale zomerworkshop. Luchtig, praktisch en een mooie kennismaking met de tarot om deze zomer enerzijds wat geruststelling te krijgen over wat de tarot nou voor jou zou kunnen betekenen en hoe je zelf een bandje kunt kweken met je deck. Heerlijke kleine ritueeltjes die je uit de sleur trekken en je motiveren om de tarot lekker te gebruiken. Mini-momentjes voor jou en de kaarten.

 

Hoe mooi is dat?

 

Gewoon anderhalf uurtje lekker relaxed luisteren en kijken wat het voor jou kan opleveren om ofwel een reading/consult bij mij te doen (want dat is ook spannend, want je weet niet wat je kunt verwachten!) of zelf de kaarten te gaan schudden en gebruiken….

 

Ben je er bij 20 juni?

 

liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.