'Goh buurman, ik hier?'

Gepubliceerd op 20 mei 2022 om 17:22

Soms heb je zo’n periode die voelt als een sneltreinversnelling (is dat een woord?) zo vol gepakt met van alles en nog wat en dat je er eigenlijk als het ware euforisch van wordt.

 

Ik ben net twee weken koud terug van mijn tripje naar London (ik schreef daarover op Insta), mijn bezoekjes aan de occulte boeken daar, en deelde op mijn stories dat er iets knaagde. Een gemis als het gaat om alles dat met tarot te maken heeft hier in Nederland. Goede boeken, professionele lezers (ze zijn er maar ze zijn nogal verstopt), opleidingen, verdieping etc.

 

Wat het is, ik vond namelijk een flyer over een tarot conferentie.

In London.

 

Knaag, knaag deed het. Het porde in het gemis.

 

Nu ben ik gewend om jaarlijks naar de biologenconferentie te gaan via mijn werk. Dat is altijd supergaaf. Je ontmoet altijd dezelfde (oud)collega’s/dezelfde gezichten en dat is fantastisch om ervaringen te delen.

Waarom hebben we geen tarot conferentie in Nederland? Of een tarot happening voor zowel readers als geïnteresseerden (lees ook: vraagstellers)? Hoe cool zou dat zijn.

Dat ging er allemaal door me heen.

 

En toen begon de twijfel; ben ik wel professioneel genoeg om naar de conferentie in London toe te gaan?

Al die mensen daar die ik niet ken, super eng!

Maar OMG, hoe cool zou het zijn!?

 

Mijn lieftallige echtgenoot hielp ook totaal niet en zei als reactie op dat het best duur was (want tsja, dit moet ik zelf betalen in plaats van mijn werkgever): “Het is maar geld” en gooide me zijn creditcard toe (want ik heb er zelf geen haha) zodat ik een kaartje kon kopen (en natuurlijk terugbetalen ;) )

 

Maar lieve mensen, waar is dit in Nederland! Waar is de tarot community? Ja, je hebt wel wat Facebook groepen, maar daar zijn vooral mensen die een gratis reading proberen los te peuteren. De “echte” groepen, de historici, de mensen die open staan voor een discussie… Waarom zijn die vooral op Engelstalige websites?

 

Ik snap het niet. Maar ik wil het zo graag. Ook in Nederland. Dat je hier in ons kikkerlandje iemand tegenkomt op zo’n conferentie en kan zeggen: “Goh buurman, ik hier?” op zijn Herman Finkers. En een heeeeeeeeerlijk praatje kan maken. Dat doe ik nu vooral met mijn lieve volgers op Insta ;)

 

Ik twijfel of er in Nederland hier animo voor zou zijn, want ik heb helaas deze mensen nog niet heel veel gevonden! Waar zijn ze? Die leuke en goede tarot readers? Let’s unite!

 

Zodat de tarot eens goed serieus genomen gaat worden.

 

En ja, ik ga naar London in oktober! Kan ik zeggen “Hey fellow tarot reader, how are you?”

 

Liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.