Spirituele hongert

Gepubliceerd op 17 september 2022 om 10:22

Wat is nu eigenlijk spiritualiteit?

 

 

Dat is een vraag die een keer aan mij gesteld werd en ik moest even drie keer slikken. Zo moeilijk. Wat is het nu eigenlijk en wat is het voor mij? Ik stamelde wat over dat ik geen zweefteef ben, maar ik kon moeilijk op de woorden komen.

 

Kijk, het woord spiritualiteit kan ik nog wel uitleggen. Dat heeft te maken met het Latijnse woord ‘spiritus’ en is eigenlijk dat stukje van onszelf dat in meer of mindere mate aandacht van ons vraagt maar waar we geen duidelijke vinger op kunnen leggen.

 

Bar, wat doe je vaag. Maar ik weet dat degenen die hier nu deze blog aan het lezen zijn knikken en zeggen ‘jaaaaaa dat is het.’

 

Als je praat over spiritualiteit dan ga je al supersnel praten over welke dingen je allemaal spiritueel kunt doen. Denk aan reiki, yoga, tarotkaarten lezen, auralezen, verschillende geloven. You name it.

 

Allemaal spiritueel.

Maar waarom noemen we het spiritueel?

 

Dat is eigenlijk de vraag.

 

Ik voel het bij mijzelf als een soort van honger. Alsof mijn ‘spirit’, geest, onderbewustzijn, hoe je het ook noemt een bepaalde drang heeft om te zoeken naar wat het nodig heeft. En voor iedereen is dat natuurlijk anders, en dat is ook de zoektocht denk ik voor velen; wat stilt mijn spirituele honger?

 

Ik weet niet zo goed of ik zo de juiste kant opga met mijn uitleg maar ik denk dat voor mij die weg volgen en zoeken wat mijn spirituele honger stil een van de belangrijkste zaken van mijn leven zijn. Want je zoekt ook een stukje rust.

 

Bij mij heb ik de rust gevonden in de yoga (vooral de poweryoga). Dit is voor mij al praktisch 17 jaar een wekelijkse routine (en nu eigenlijk alleen maar meer) dat ik een rustpunt heb in de yogalessen die ik volg. Ik ben een hele trouwe bezoeker geweest in de woonplaats waar ik mijn eerste yogastudio ervaring opdeed. Toen de kids klein waren heb ik nog ergens een amateur yoga ding gevonden, maar al snel heb ik mijn lievelingsplekje voor de yoga in mijn hometown Zoetermeer gevonden. Ik denk dat ik alweer 6 of 7 jaar trouw er heen ga.

 

Het andere stukje rust vind ik in de tarot. Het is voor mij een soort hersengymnastiek om na te denken over wat de kaarten brengen. En welke wijsheid ze voor mij in pacht hebben.

 

En hetzelfde geldt voor mij voor mijn pad in de hekserij, de boeken die ik lees, de keuzes die ik maak. Ik denk dat ze allemaal geraakt worden door mijn spiritualiteit.

 

Mijn spirit. Zo af en toe is hij superbraaf en ben ik tevreden met waar mijn onderbewustzijn me naar stuurt, maar er zijn ook tijden dat ik niet weet wat ik wil, wie ik ben en dat ik op zoek ga. Gedreven door wat er binnen in mij leeft.

 

Het blijft een zoektocht. Want we zijn allemaal mens, en we zijn zo complex. En dat is ook mooi. Het gaat niet om het doel, maar het gaat om de weg naar dat doel toe.

 

Welke dingen zorgen bij jou voor het stillen van je spirituele honger? Ik ben nieuwsgierig!

 

Warme groet

Barbara

 

p.s. Weet je niet hoe je je spirituele honger kunt stillen? Kies gerust een tarotreading bij of kom kennismaken en praten over je tarotwensen <3

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.