Vijf keer 78 kaarten uittellen is een ding..

Gepubliceerd op 16 juli 2022 om 12:03

Pling!

Twee keer in de week verschijnt er een mailtje van een zoekopdracht van Marktplaats in mijn inbox. Eentje voor ‘tarotkaarten’ en eentje voor ‘tarot decks’. Het is altijd een feestje als deze in mijn mailbox verschijnt want dan mag ik even neuzen. Ook check ik marktplaats op magie en tarotboeken. Meestal is er niks nieuws/leuks te vinden, maar soms zijn er juweeltjes aan tarotdecks op Marktplaats. Mijn grootste juweel is het Tarot bord hierboven van Wedgwood waar ik heel lang naar op zoek ben geweest!

Ik vind er out-of-print decks (OOP decks) die niet meer gedrukt worden, hele oude decks of juist decks voor een lekker prijsje waar ik de origineelprijs te hoog van vindt. En soms vind ik gewoon iets leuks waar ik nog niet aan gedacht had!

Hoe zoek je slim op marktplaats?

Ik weet dat ik zelf met een doel ga neuzen op marktplaats. Zo zocht ik laatst een goedkope groot Thoth tarot deck om de randen er van af te halen toen ik heel graag een borderless deck wilde uitproberen.

Wat ik ook wel doe, is een tweede tweedehands deck kopen voor readings om mee te nemen in mijn tas. Dan houd ik mijn origineel netjes, en dan maakt het niet uit of die tweede heel erg slijt.

Of ik zie ergens een deck voorbij komen waar ik meer van wil zien. Dan ga ik eerst op internet kijken voor reviews, en let ik vooral op hoe het kleine arcanum er uit ziet. Want die is vaak een beetje saai in vergelijking met het grote arcanum.

Dan vul ik een zoekopdracht in, en ga de advertenties in de gaten houden. Zo heb ik bijvoorbeeld voor een tientje een grote Thoth op de kop getikt, en wat Rider Waite Smiths om mee te nemen naar readings. Want ik ben superzuinig op mijn 20-jarige RWS!

Ook heb ik hele bijzondere decks gevonden door algemenere zoektochten en ben ik nu de trotse eigenaar van bijvoorbeeld een oud BOTA (Builders of the Adytum, een Amerikaanse esoterische stroming) door wat geduld te hebben. Ik vond namelijk eerst een BOTA deck waar de verkoper 150 euro voor vroeg, maar door de zoekopdracht dan heel specifiek te maken en vooral af en toe te blijven kijken vond ik er eentje van 20 euro. En dat is een antieke!

Maarrrr…. Je moet wel oppassen. De grootste valkuilen zijn nep decks (daar schreef ik al eerder over) en incomplete decks.

Wat ik al-tijd doe is als ik contact heb met de verkoper na een bod doen (en ik begin eigenlijk altijd ergens tussen de 10 en 15 euro bij normale decks nadat ik even heb geGoogled op de originele prijs) vragen of er een wit boekje bij zit. Zeker als die niet op de foto staat. Zit er geen boekje bij (en al helemaal als de verkoper zegt dat er een QR code is), dan bedank ik vriendelijk en dan zoek ik verder. Ik heb een aantal keer ook verkopers gehad die niet wisten dat ze een Ali knock off verkochten….

Ga ik over tot de koop, dan tel ik direct alle kaarten uit nadat ik het deck ontvangen heb de kaarten uit. Mijn man vindt het dan ‘grappig’ om mijn tellen te verstoren (ach we weten van elkaar hoe we zijn, ik lach mee), maar zie maar eens voor de 5e keer tot 78 te komen! Klinkt obsessief, maar ik heb dus 2 incomplete decks mogen ontvangen. Ook had ik vorige week een deck (zie hierboven) waarbij de nummering verkeerd gedrukt was, daar heb ik toch echt wel even op zitten puzzelen voordat het kwartje landde!

Nou vraag je je misschien af wat ik doe met de energie die misschien in de kaarten zit. Dat de kaarten van de vorige eigenaar negatieve energie hebben overgenomen. Ik ben daar denk ik te/extreem nuchter in; ik ga de kaarten gebruiken. Heel veel schudden, de feeling krijgen voor de kaarten. Elk deck voelt weer anders. Ik ga een interview aan met mijn deck en stel ze vragen als: wat voor persoonlijkheid heb jij (en dan trek ik een kaart)? Elk deck is zo anders! En zo af en toe, als ik er zin in heb, dan leg ik een stapeltje decks in het maanlicht. Dit deed ik ook bij de supermaan van twee dagen geleden.

Marktplaats is echt fantastisch als het gaat om decks tegenkomen die passen bij jouw smaak, er zijn altijd decks die een nieuw tehuis zoeken en ik hoop dat je met mijn tips eens een gokje wilt wagen.

 

Heb jij al eens tarotdecks gescoord op Marktplaats? Wat was je meest bijzondere vondst?

 

Ik ben zelf nog op zoek naar een betaalbaar Giger Tarot, en als het even meezit de universiteits/hardcover versie van The Secret Teachings of all ages….

Liefs en een mooi weekend!

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.