Knuffels en Licht

Gepubliceerd op 2 februari 2023 om 17:45

Afgelopen weekend was ik voor het eerst op de Paranormaal Alternatief beurs in Rijswijk bij de Broodfabriek. Voor het eerst stond ik op een hele grote beurs!

 

Ik had eigenlijk geen idee waar ik aan begon en van te voren had ik wel wat tips en trucs bij mede-ondernemers gehaald. En zelf wat verzonnen wat ik dacht dat ik nodig zou hebben. Ik fröbelde visitekaartjes vast aan tarotkaarten. Ik printte blaadjes uit met informatie om neer te zetten en regelde wat aankleding voor de tafel.

 

Maar. Na dit weekend weet ik al dat ik een aantal dingen volgende keer enorm anders wil aanpakken! Wat heb ik een hoop geleerd.

 

En ik maakte heel veel mee. De meest bijzonderste dingen deel ik hieronder en geef ik als tips voor een bezoek aan een spirituele beurs.

 

  1. Sta open voor de ander, maak een praatje

Tijdens readings is dit al ongelofelijk belangrijk. Ik vind het superbelangrijk om iedereen warm en empathisch te mogen ontvangen. De cliënt krijgt mijn volledige aandacht. Maar hoe fijn is het als er een praatje met je gemaakt wordt? En dat je oprechte interesse toont in elkaar? Ik had een ‘Jezus is liefde’ stand naast me staan. Ik ben helemaal niet gelovig (atheïstische heks) en ben gewoon eens gaan kletsen. Hartstikke leuk! Ook als bezoeker, maak gewoon eens een praatje met een standhouder.

 

  1. Brutalen hebben de halve wereld

Zeker weten. Ik stond vooral achter mijn stand (je mocht niet er voor staan om te flyeren of iets dergelijks, want anders had ik dat gedaan, dat ben ik zo gewend als docent!), maar ik ben zeker weten niet op mijn mondje gevallen (lang leve de ervaring als docent). Ik heb door opmerkingen of net ff oogcontact superleuke gesprekken gehad met mensen die niet eens een reading bij me kwamen doen. Echt zo gaaf! Als jij interesse hebt in de tarot (of iets anders spiritueels) dan mag je dat echt zeggen of vragen stellen.

 

  1. Sta eens stil

Ja ja, de kijken kijken niet kopen niet kopen mensen. Ik vind ze prachtig. Je ziet ze geïnteresseerd kijken, langzamer lopen, nog even terugkijken en dan toch weer snel doorlopen. Lief mens, je mag echt even stilstaan. Durf! Ik bijt echt niet (denk ik). Misschien ben ik zo brutaal dat ik echt bij een stand stil blijf staan en dan ook echt even goed ga rondkijken. En ook eerlijk ben dat ik alleen even kijk. Dat mag he ;) Je hoeft niet altijd te kopen. Je kunt ook gewoon een kaartje meenemen en dan thuis rustig kijken. Dat is helemaal ok. Om een of andere reden durfden mensen bij mij ook geen kaartje mee te nemen want ze waren vooral heel bescheiden omdat ik er een leuk setje van had gemaakt met een geluksmuntje. Ze waren verbaasd dat ze het mee mochten nemen!

 

 

  1. Geniet

Jaaaaa het was zo cool om alle divinatie manieren voor bij te zien komen. Ik heb lang getwijfeld over een aura foto, maar toch gedaan. Ik heb zigeunerkaarten meegenomen en een Lenormand deck met gedichten er op. Helaas had ik geen tijd om ff goed naar een pendel te zoeken (ik deed dit allemaal in mijn snelle pauzes). Maar man o man wat heb ik genoten van de lezing en de workshop die ik gaf en de readings! Stuk voor stuk fantastisch. Een beurs is een supermooie

 

Ik kan nog meer vertellen hoor. Dat het mis ging met mijn lezing omdat de organisator geen beamer en techniek had geregeld (zelfs nog gevraagd 2x op de ochtend!), dat er bij de workshop een meneer bijna meedeed omdat hij het mega-interessant vond maar eigenlijk naar de pendelworkshop onderweg was, alle lieve volgers die even kwamen buurten, een student die specifiek kwam voor mijn workshop EN ook nog eens een reading kwam doen, de lieve aankomende student met wie ik een reading ruilde voor een mooie smudge veer, alle leuke gesprekken met mede-standhouders en de lieve dames bij de edelsteensieradenkraam. De knuffels die mensen elkaar gaven als steun. De tranen van geluk die stroomden, en de cirkel die er beide ochtenden was voor de standhouders voor het kumbaja gevoel. Zo tof.

 

Ik ben er voor de volgende beurs weer bij. Zie ik jou ook?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.