De boeken die mijn hart deden juichen!

Gepubliceerd op 19 april 2024 om 15:10

Een nieuwe serie van blogs!

Al heel lang was ik aan het broeden op dit ideetje. Ik geef jou een kijkje in mijn boekenkast. Nou ja... dit hierboven is niet mijn echte boekenkast. Die is nameljk echt te vol en een zootje. Mijn boekenkast post ik nog wel een keer als ik geupgrade ben qua werkplek! Maar mijn kast is echt een afspiegeling van mijn interesses. Waar drie planken boeken gaan over de tarot, een volledige plank over planten, twee over magie en hekserij en eentje over spirituele zaken.

Voor het overgrote deel in het Engels. Want lieve mensen, daar is het goud. Echt waar, dat is mijn mening. Er is nog te weinig moois in het Nederlands helaas. Soms worden er wat boeken vertaald, maar echt goud? Ik ben het nog niet tegengekomen.... Ik hoor het heel graag als jij er anders over denkt. Ik heb wel wat in het Nederlands, en ik zal mijn best doen om dat ook met je te delen!

Lees vooral mee, ik zal ook aangeven of het Engels makkelijk of pittig is. Want dat is superbelangrijk. Ik wil dat je een goede keuze kunt maken of een boek voor jou is.

Dus. In deze nieuwe serie neem ik je mee langs boeken die voor mij veel betekenen of betekend hebben op mijn weg in de spirituele en tarotwereld.

Vandaag beginnen we met de boeken die voor mij een ongelofelijke groeispurt hebben veroorzaakt in mijn tarotpraktijken. Deze hebben me ongelofelijk veel inzichten gegeven en me geleerd op een andere manier naar de kaarten te kijken. Deze misstaan absoluut niet in je boekenkast, en het grappige is; ik heb ze overal en nergens vandaan geplukt of zomaar ergens tegengekomen (lees; marktplaats!)

 

Lees je mee?

Learning the Tarot - Joan Bunning

Als er 1 boek is dat nu praktisch bij al mijn (oud)studenten (en dat zijn er echt al richting de 100) in de boekenkast staat dan is het deze.

Ik was dit boek samen met het vervolg (Learning Tarot Reversals, wat het bij lange na niet haalt bij dit boek) zomaar ergens tegengekomen op marktplaats en kocht ze als set voor een tientje. Een tientje!

Ik pakte het uit, en mijn eerste gedachte was 'voor 10 euro mag het een miskoop zijn'. Maar ik was stomverbaasd over dit boek. De opbouw, de oefeningetjes, het taalgebruik. Chef's kiss! Mijn lerarenhartje was helemaal aan het dansen!

Dit is dus een boek echt perfect voor beginners. Ook is het pluspunt dat het geschreven is in makkelijk leesbaar Engels. Het boek is heerlijk onderverdeeld, maar niet in de standaard 1/4 uitleg over wat tarot is, en 3/4 alleen maar betekenissen. Dat is je reinste boekvulling. Daar heb ik echt een hekel aan. Ik wil juist dat je kunt werken met een boek, er in kunt kliederen, dat je er post its in plakt omdat je echt weer iets terug wilt vinden. Dit is dat boek. Dit is goud.

In het kort; een boek met heel veel kleine oefeningetjes, duidelijke uitleg, bij iedere kaart tips en trucs plus ruimte om je eigen aantekeningen te maken. Een topper!

Tarot and Psychology - Arthur Rosengarten

Een heel bijzonder boek als je meer wilt weten over hoe psychologen naar de tarot kijken. Hier in Nederland wordt er nog gefronst over die vermenging tussen de twee, maar afhankelijk van in welke staat in Amerika je woont (iets met regels) zie je het gebruik van tarot in therapie af en toe voorbij komen.

Nu ben ik heel voorzichtig als het gaat om het aanraden van tarot in een professionele psychologenpraktijk (want; tarot is niet evidence based) maar het is een prachtig boek waarin de schrijver veel voorbeelden uit zijn eigen praktijk deelt en beschrijft hoe hij daar de tarot bij gebruikte.

Een boek voor verdieping!

The Thoth Companion - Michael Osiris Snuffin

Je raadt het niet; de naam van de schrijver hield me best lang tegen om dit boek te kopen. Maar ik wilde een extra boek naast mijn geliefde Lon Milo Duquette boek over de Thoth. Want een goed boek over de Thoth tarot? Dat is zeldzaam. Hajo Banzhaf is een goede tweede. Maar ook nog eens een boek dat goed ingaat op alle symboliek van de Thoth? Dan is dit boek perfect als broertje voor 'Understanding the Thoth tarot' van Duquette. Per kaart een uitgebreide beschrijving, plus ook alle qabalistische correspondenties etc etc.

Dit was een superaanwinst. Ondanks de gekke naam van de schrijver. Waar ik de tip vond voor dit boek? Op Reddit! Daar zijn echt wel goede subreddits over occulte zaken, waar ik heel veel inspiratie vandaan haal.

Qabalistic Tarot - Robert Wang

Als ik maar één tarotboek zou mogen uit kiezen voor een maand op een onbewoond eiland dan is dit hem. Ik las dit boek 8 jaar geleden en het was een explosie in mijn hoofd, kennis en inzicht over de tarot. Ongelofelijk veel viel er op zijn plek. In dit boek wordt op een goed begrijpelijk manier uitgelegd hoe het zit met de relatie tussen de Qabalah en de tarot. Als je je gaat verdiepen in de Qabalah (of Kabalah, afhankelijk waar je interesse ligt) dan is er al niet zo bijster veel te vinden of je verzuipt in websites die allemaal plukjes vertellen over wat het nu eigenlijk is. Plus daarbij, zeker als je besluit om bijvoorbeeld iets van Israel Regardie (een van de toppers als het gaat om schrijvers over occultisme, Golden Dawn en Qabalah, maar ongelofelijk ouderwets en diep) of Dion Fortune (doe dat niet als je nog niet gewend bent aan de taal van de jaren 20 van de 20e eeuw) is dit een prachtige instap in de occulte wereld.

A+++++. Aanrader.

Around the tarot in 78 days - Marcus Katz & Tali Goodwin

Ook al word meneer Katz de laatste jaren echt als een hork gezien in tarotwereld (er gaan verhalen rond), aan zijn werk met Tali kun je je echt geen buil vallen. Dit is de 'dynamic duo' van tarotboeken schrijvers in de moderne tarot. Zij gooien dogma's het raam uit, verzinnen nieuwe manieren van tarotlezen, en geven inspiratie. Zij buigen de 'regels'. Heerlijk!

In dit boek is het de bedoeling om in 78 dagen de kaarten langs te gaan, maar dit boek is meer. Hier wordt een babystapje de Qabalah in gezet, zitten er ongelofelijk veel tips en trucs verstopt in het boek, interessante legmethodes en frisse betekenissen.

Een goed doorwerkboek waarbij je je eigen ideeën over betekenissen van de kaarten eens even tegen een ander licht kunt zetten.

The hero with a thousand faces - Joseph Campbell

Lof. Alleen maar lof. Als je de heldenreis/the Hero's Journey in het grote arcanum vanuit historisch/mythologisch wetenschappelijk perspectief wilt bekijken dan is dit je boek. Sowieso is alles van Joseph Campbell, een van de bekendste onderzoekers van wereldmythologieeen, supermooi.

Diep, mooi om te lezen, echt inspirerend.

Wil je dit meer in tarotperspectief lezen? Dan raad ik Sallie Nichols' Tarot and the Archetypal Journey aan. Een review over dit laatste boek gaat zeker nog volgen!

Through the forest of souls - Rachel Pollack

Dit was mijn boek in januari. Wat een genieten van het schrijven van Rachel. Natuurlijk was het ook wel een promo boekje van haar eigen tarot, maar dit was een boek vol met haar eigen spirituele ideeen gekoppeld aan haar levenservaring en tussendoor tarotleggingen die ze voor zichzelf deed afhankelijk van het onderwerp van elk hoofdstuk. Ik vond het een heerlijk leesboek!

Mooi leesvoer voor de ervaren tarotliefhebber.

 

Hiermee heb jij alvast een paar ongelofelijk mooie boekentips voor in je tarotboekencollectie!

Heb ik een boek gemist, of wil je mijn mening over een bepaald tarotboek hier zien?

Laat het me weten in een reactie :)

 

liefs

Barbara

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.