Een week vol

Gepubliceerd op 15 april 2024 om 09:08

O bloemen. Wat heerlijk. Ik kwam thuis en er stond opeens een bos bloemen. Ik was verbaasd. Mijn man koopt eigenlijk nooit bloemen, en ze bleken ook nog eens voor mij/ons te zijn! Hij had gelezen dat we dit jaar een 'rozenhuwelijk' hadden ergens, en had bedacht dat ik een boeketje wel leuk zou vinden. Zo leuk dat hij zelf het bloemetje had samengesteld, en dat hij ook een bijzonder kleurtje rozen had uitgezocht. Lief.

Vorige week woensdag begon er iets speciaals voor mij. Nadat ik voor Mies (onze poes, zie hieronder) alles had geregeld racete ik naar Den Haag. Samen met 9 andere deelnemers ben ik begonnen aan de opleiding voor Mindfulness Based Cognitive Therapie trainer. Oftewel mindfulnesstrainer. Ik had al zo lang de training op het oog nadat ik zelf de training eindelijk had doorlopen. Dit was echt iets dat superlang op mijn bucketlist al stond. Ik ben drie jaar geleden begonnen met mediteren, na jaren af en toe. Ook toen was ik nog niet consistent, maar daar kwam twee jaar geleden verandering in. Ik beloofde mezelf dat ik elke dag een paar minuten zou mediteren. Het heeft me zoveel al gebracht! Mindfulness was al in mijn gezichtsveld toen, maar vooral omdat ik in de krant las hoe meer en meer dit evidence based werd. Als biologiejuf/wetenschapper was dat bijzonder om te lezen; dit is een prachtig voorbeeld waar spiritualiteit (zonder religie) en wetenschap hartstikke mooi bij elkaar zijn gebracht! Vorig jaar deed ik mijn eigen training die een hoop losmaakte en ging ik op zoek naar een plek om verdieping en eventueel trainerschap te vinden. Die vond ik bij Hende Bauer van het Centrum voor Mindfulness in Den Haag. Twee keer hebben we nu achter de rug, en ik ben helemaal ondersteboven van hoe goed zij traint. Echt heel goed. Zij weet te triggeren en uit te dagen op een hele goede manier!

 

Dat betekende ook dat ik wat gas heb teruggenomen van de Lucet zaken en heb besloten om niet de Lenormand cursus nu te geven (wel in het najaar) en een aantal dagen vrij heb genomen voor studie. Maar er is nog steeds een hoop gaande; de Tosti's en Tarot lopen door, er is weer een nieuwe lichting tarotstudenten begonnen, de Thoth cursus zit over de helft en er zijn gewoon nog masterclasses/workshops.

Het was het Thelema hoogseizoen tot gisteren. Elke dag telde ik terug door het grote arcanum van de Thoth tarot en veel dagen lukte het me om ook de juiste teksten uit de boeken te lezen. Dat was me vorig jaar niet gelukt, maar er waren een hoop vraagtekens bij de poëtische schrijfsels van Aleister Crowley. De eerste dagen kon ik het nog wel redelijk plaatsen, maar ja, hij was nogal uit de hoogte en dat is te merken. Zo moest ik dit lezen bij de Kluizenaar:

 

1.     O my beautiful God! I swim in Thy heart like a trout in the mountain torrent.

2.      I leap from pool to pool[2] in my joy; I am goodly with brown and gold and silver.

3.      Why, I am lovelier than the russet autumn woods at the first snowfall.

4.      And the crystal cave[3] of my thought is lovelier than I.

5.      Only one fish-hook[4] can draw me out; it is a woman kneeling by the bank of the stream. It is she that pours the bright dew over herself, and into the sand so that the river gushes forth[5].

6.      There is a bird on yonder myrtle[6]; only the song of that bird can draw me out of the pool of Thy heart, O my God!

 

Tsja. Ooit ga ik het misschien snappen? Ik heb het in ieder geval gelezen en doorleeft. En weer mooie inzichten vanuit de Thoth tarot verkregen. Heerlijk. En zoals je ziet: ik kaapte een roos en het ander bloemetje uit het boeket voor op mijn altaar.

We hadden ook een hoop zorgen om onze Mies de afgelopen tijd. Zij heeft chronische darmproblemen (net als haar bazinnetje, moi dus) en vier jaar geleden ging het voor het eerst mis; ze kon niet meer poepen. Dat is daarna dus heel goed gegaan tot vorige week. We waren haar al aan het observeren en hadden al het idee dat het verkeerd ging dus we waren er deze keer redelijk op tijd bij. Maar de afgelopen week, met alle medicijnen was echt wel een dingetje. We hebben haar veel geknuffeld, maar ook met rust gelaten en voorzichtig aan gedaan. Hoe gek het ook klinkt; het was wachten op het eerste poepje in de kattenbak. Laten we het maar even netjes omschrijven! Die kwam, maar daarna was er niks meer. Gisteren is ze hiervoor weer naar de dierenarts gegaan, maar gelukkig gaat het goed. Onze dame van 13 mag nog een tijdje mee!

Ken je dat? Dat er een spaarsysteem opeens ophoudt en dat je dan maar iets met de punten moet doen en dus iets moet kopen? Dat gebeurde een paar weken geleden bij Tarot.nl en dus 'kocht ik maar een nieuw deck'. Nee alle gekheid, het was wel een deck dat ik heel erg op het oog had. De Terra Visions van James R Eads is een supermooie aanwinst voor mijn collectie van deze artiest. Ik ben fan van zijn werk! 

Het bijzondere van dit deck is dat het een tarotdeck en een orakeldeck in een is. Ken je van die kaarten of plaatjes die je heen en weer beweegt en dat het plaatje dan verandert? Dit deck is precies zo. Afhankelijk van hoe je de kaart houdt zie je of de orakelkaart of de tarotkaart. Heel bijzonder. Hierboven zie je dus zowel de zes van pentakels als dat deze kaart ook de zes van bomen is. Prachtig! Alleen moest ik wel alle plasticjes van de kaarten afhalen, dus dat was even een werkje.

Lekker met een kopje thee er bij.

 

Ik merk dat de dagen opeens supersnel gaan. Mijn oudste is sinds gister 16. De tijd van 1 januari, naar mijn dochters verjaardag, naar mijn verjaardag en nu de zijne is zo vlug gegaan! Ik beleef en doorleef het. Maar ik houd me vast aan mijn voornemen met Matigheid; alles rustig aan en de energie zo laten stromen dat het mij energie geeft. Dat zorgt er voor dat ik beslissingen neem die voor mij goed zijn. Wat meer vrije tijd. Wat andere prioriteiten. Of gewoon iets nieuws lanceren! Vanaf nu kun je ook bij mij een duo of partnerconsult doen! Lekker met zn tweeën bij mij op bezoek voor een tarotlegging.

Zie ik jou of jullie aan de keukentafel?

 

Liefs

Barbara

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.