Cursus Liefde voor de Lenormand

 

Wel eens gehoord van Lenormand kaarten? Met hun simpele afbeeldingen? En een rijmpje op de kaarten?

 

Er werd al veel eerder dan dat de tarotkaarten bestaan de toekomst geraadpleegd met behulp van kaarten. Speelkaarten dan wel te verstaan.

 

Hieruit zijn de Lenormand kaarten ontstaan. Een set van 36 kaarten die elk een afbeelding bevatten met een eigen betekenis.

De naam van de Lenormand kaarten lijken weg te geven dat deze set van kaarten ontworpen is door mademoiselle Lenormand. Een Franse waarzegster waar zelfs Napoleon en zijn vrouw Marie-Antoinette op bezoek kwamen. Maar niks is minder waar.

De Lenormand kaarten zijn eigenlijk een marketing truc van een Duitse meneer die het een goed idee vond om een hele bekende naam aan zijn kaartenset te koppelen. Heel slim!

 

Maar de Lenormand kaarten zijn een divinatie systeem op zichzelf. Kort, krachtig, en direct in hun antwoord.

De kunst bij het gebruik van de Lenormand kaarten zijn de verschillende leggingen, waarbij de grande tableau (waarin alle 36 kaarten gebruikt worden) het meest populair is.

 

Die technieken zijn ook, wat mij betreft, het coolst.

 

Vorig jaar heb ik deze Lenormand cursus uitgetest bij een  aantal geinteresseerden (en voorheen tarotstudenten) juist omdat de technieken van lezen bij Lenormand kaarten zo belangrijk is.

Want dit is een cursus voor degene die graag uitgedaagd wil worden.

 

Wat ga je leren?

- de betekenissen van de 36 kaarten

- de 'rij' leggingen zoals 3,5,7

- verhalen bouwen met de kaarten zelf

- grotere leggingen zoals de portretlegging, petit en grande tableau

- technieken om de kaarten te duiden zoals spiegelen, lijnen lezen, diagonalen, ridderstappen

 

Hoe is de cursus opgebouwd?

In zeven online groepslessen neem ik je mee door de Lenormand. Hierbij is lesmateriaal voor jou helemaal geregeld en krijg je dit digitaal van mij verstrekt. Ook krijg je van mij een online lesomgeving waar je alle video's van jouw lessen kunt terugkijken. Ik wil de eerste groep klein houden, dus er is plaats voor maximaal 7 personen. De cursus gaat door bij 3 deelnemers.

Het enige dat je zelf moet regelen is een Lenormand deck.

 

Wanneer starten we?

De momenten voor de Lenormand cursus zijn op zeven verschillende vrijdagochtenden van 10:00 tot 11:00. De data die ik gepland heb zijn als volgt:

3 sept, 27 sept, 4 okt, 18 okt, 29 okt, 6 dec, 20 dec

Nu zul je denken; waarom niet elke week? Juist bij dit deckje heb je echt tijd nodig om tussendoor te oefenen. Bij elke les krijg je van mij 'thuiswerk' om de verschillende technieken (ongeveer 2 per les) onder de knie te krijgen.

 

Als jij een uitdaging wil, voorbij de gangbare cartomantie systemen zoals orakelkaarten of de tarot, van puzzelen houdt, en echt je hersens wilt laten kraken, dan is dit de cursus voor jou!

Doe je mee?