Mijn eerste tarotervaring

Op mijn zeventiende kocht ik mijn eerste tarotdeck, een standaard Rider Waite Smith. Open en bloot. Mijn ouders wisten ervan. Ik was van kinds af aan al geïnteresseerd in het spirituele, ondanks dat mijn ouders niks met geloof of spiritualiteit hadden. Ik weet niet meer waar ik die tarotkaarten gekocht heb maar wat ik wel weet was dat ik gefascineerd was door wat er bekend was over de tarot. Ik had wel eens een boek geleend in de bibliotheek over esoterie en daar stond de tarot ook in. En ik was helemaal getriggerd…

 

Af en toe een kaartje leggen was toen mijn routine, maar of ik er echt wat uit las of er iets mee deed. Nee. Ik schudde wat, probeerde voor mijn familie de kaarten te lezen maar ik kon er totaal niks van bakken. Ik dreunde alleen maar de betekenis uit het boekje op. Niks landde. Ik kreeg heel lief van mijn eerste vriendje een boek over de tarot voor mijn 18e verjaardag (dat boek heb ik nog steeds!) en pende een notitieboek vol met betekenissen dat ik overschreef uit een bieb boek. Alleen het echt landen van de tarotkaarten zelf, dat gebeurde niet. Omdat ik geen diepe klik voelde, liet ik ze steeds vaker liggen en gebruikte ik ze minder en minder…

 

Het gewone leven nam de overhand

De kaarten verdwenen in een hoek tijdens mijn studententijd, mijn eerste werkjaren en de eerste levensjaren van mijn kindjes. Af en toe pakte ik mijn deck wel, maar omdat ik wel wat snapte van de esoterische gedachte (mijn honger naar kennis over het occulte is sinds mijn studententijd altijd onverzadigbaar geweest) maar de rest, echt de diepte in van de tarot… Dat lukte niet.

 

Op slag verliefd

Maar er kwam een omslag punt. Niet heel lang nadat mijn jongste naar de basisschool ging werd ik verliefd op een ander tarotdeck: de Thoth tarot. Ik was al heel lang bekend met de bedenker van dit deck, Aleister Crowley. En omdat ik al heel veel wist van zijn werk, zag ik opeens verbanden tussen wat hij beschreef in zijn boeken EN de Thoth tarot. En toen ging ik de diepte in. Ik zag de numerologie. Ik zag de symboliek. Ik zag de kleuren en hun invloed op de betekenis van de kaarten…. Het kwartje viel! Het bijzondere is eigenlijk dat ik merkte dat alles wat ik in mijn lessen (ik ben biologiedocent) deed nu op mezelf aan het toepassen was! Niet meer dwangmatig naar de kaarten kijken, maar referentiepunten vinden en vanuit daar verder werken. Dat was mijn nieuwe methode. En toen pakte ik ook weer mijn oude Rider Waite Smith deck en zag ik de connectie. Hierdoor werd tarotlezen een plezier voor mijzelf en durfde ik de kaarten voor mijzelf te gebruiken en haalde ik er ook echt wijsheden uit die ik (praktisch) dagelijks met me meedraag. Ik besloot 7 jaar geleden om via Marktplaats gratis tarotreadings te gaan doen om zo ervaring met het lezen voor anderen te krijgen, daar heb ik met heel veel plezier mijn basis neergelegd en alles wat ik had geleerd vanuit de Thoth toegepast. Het balletje ging daarna alleen maar harder rollen als het gaat om professioneel tarotlezen, het plezier werd alleen maar groter, en ook de alles aan kennis wat er ACHTER de tarotkaarten zit werd steeds helder.

 

Samen met de tarot leven

Ik kan nu zeggen dat ik de Tarot zie als een bril waarmee je naar jezelf en de wereld krijgt. Ik ben ook heilig van overtuigd dat IEDEREEN de Tarot kan leren lezen met de ‘kapstok-methode’ die ik gebruik zowel voor de Tarot als voor mijn bio-lessen. Je hoeft geen zweef ‘mens’ te zijn om de tarot te gebruiken, er is geen geloof nodig, het is an sich gewoon papier, maar ons onderbewustzijn ziet patronen in de symboliek die de kaarten meedragen. DAT is de magie van de tarot. Op deze manier zijn de kaarten enorm ondersteunend en verhelderend. Dit wens ik iedereen toe.

 

Als je me zou kennen zou je weten dat…

 • Ik aan mijn 19e jaar begin als docent biologie op een middelbare school
 • Ik een docent ben die ‘gekke’ dingen gebruik in mijn lessen zoals Play Doh en Lego
 • Ik een heel brede muzieksmaak heb; van klassiek tot doom-metal
 • Mijn spirituele interesses de tarot, hekserij en het occulte zijn
 • Ik een zwak heb voor indie (independent designer) tarot decks
 • Ik stalk Marktplaats voor tweedehands decks dus ik moet soms sneaky een pakketje wegsmokkelen als de post is geweest
 • Mijn collectie tarot/orakeldecks de 140 heeft aangetikt
 • Ik naast katten- en parkietenmoeder ook een garnalenmoeder ben
 • Ik een diepgewortelde liefde heb voor hommels die als een diesel voorbij vliegen in de zomer
 • Bij wandelingen altijd 100 meter achter de rest aan loop omdat ik alles om me heen aan het bewonderen ben
 • Ik een echtgenoot heb die mijn voeten stevig op de grond houdt zodat ik niet al te hard ga zweven

 

Waar staat 'Lucet in Aurora' voor? In mijn readings heb ik gemerkt dat de tarot zowel licht in jouw geest als een spotlight op een stukje onderbewustzijn of intuitie schijnt ('zie mij!') en daardoor een hoop lucht geeft. Lucet in Aurora betekent letterlijk 'licht in de morgenstond'. Aurora was de godin die de poorten opende voordat Helios, de Griekse zonnegod, op zijn wagen stapte om de zon naar de hemel te brengen. Met het openen van de poorten zien wij het roze, zachte morgenstondlicht aan de hemel verschijnen.

 

Laat de tarot je verlichting geven op je levenspad, maar ook verlichting in de moeilijke momenten van het leven.

 

Warme groet,

Barbara

Ben je nieuwsgierig na wat je hebt gelezen?

Stuur me gerust een berichtje voor een afspraak voor een consult (of boek hem zelf) of tarotles!

Zowel online als offline staat de thee voor je klaar.